Hledat

Maďarský tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 100 g Hery
  • ½ hrnku cukru
  • ½ prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 100 ml mléka

Poleva:

  • ½ plechovky Salka
  • 4 PL zakysané smetany
  • 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Suroviny na náplň dáme do mísy a krátce prošleháme.
  2. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm nasypeme 1/3 drobenky a urovnáme ji, nalijeme ½ tvarohové náplně, opět 1/3 drobenky, zbytek náplně a zbytek drobenky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
  3. Ihned po upečení na horký koláč natřeme Salko smíchané se zakysanou smetanou. Povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou promícháme.
  4. Po vychladnutí koláče poleva na povrchu ztuhne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný řez

Ovocný řez

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

Obrázek Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

Obrázek Buchty s tvarohem a povidly

Buchty s tvarohem a povidly

Obrázek Trdelníkové kroužky

Trdelníkové kroužky

Obrázek Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Obrázek Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Koláče z jemného máslového těsta

Koláče z jemného máslového těsta

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Bublanina s mandlemi

Bublanina s mandlemi

Obrázek Laskonky

Laskonky

TOPlist