Hledat

Maďarský tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 100 g Hery
  • ½ hrnku cukru
  • ½ prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 100 ml mléka

Poleva:

  • ½ plechovky Salka
  • 4 PL zakysané smetany
  • 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Suroviny na náplň dáme do mísy a krátce prošleháme.
  2. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm nasypeme 1/3 drobenky a urovnáme ji, nalijeme ½ tvarohové náplně, opět 1/3 drobenky, zbytek náplně a zbytek drobenky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
  3. Ihned po upečení na horký koláč natřeme Salko smíchané se zakysanou smetanou. Povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou promícháme.
  4. Po vychladnutí koláče poleva na povrchu ztuhne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lehký vánek

Lehký vánek

Obrázek Nejrychlejší bublanina

Nejrychlejší bublanina

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Karamelové větrníčky

Karamelové větrníčky

Obrázek Jahodový sen od Martinky

Jahodový sen od Martinky

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Dort s princeznou

Dort s princeznou

Obrázek Tvarohové lievance

Tvarohové lievance

Obrázek Bábovka s vaječným likérem

Bábovka s vaječným likérem

Obrázek Jahodový tunel

Jahodový tunel

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

TOPlist