Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Maďarský tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 100 g Hery
  • ½ hrnku cukru
  • ½ prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • 2 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 100 ml mléka

Poleva:

  • ½ plechovky Salka
  • 4 PL zakysané smetany
  • 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
  1. Ze surovin na těsto uděláme drobenku. Suroviny na náplň dáme do mísy a krátce prošleháme.
  2. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm nasypeme 1/3 drobenky a urovnáme ji, nalijeme ½ tvarohové náplně, opět 1/3 drobenky, zbytek náplně a zbytek drobenky. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
  3. Ihned po upečení na horký koláč natřeme Salko smíchané se zakysanou smetanou. Povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou promícháme.
  4. Po vychladnutí koláče poleva na povrchu ztuhne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Jednoduché muffiny s borůvkami

Jednoduché muffiny s borůvkami

Obrázek Drobenkové kakaové řezy s jablky

Drobenkové kakaové řezy s jablky

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Jablečný závin z tvarohového těsta

Jablečný závin z tvarohového těsta

TOPlist