Hledat

Madlenky by Romča

Potřebné přísady:
  • 110g hladká mouka
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 115g rozpuštěné máslo
  • 72g cukr krupice
  • 2 polévkové lžíce medu
  • semínka z vanilkového lusku
  • kůra z poloviny citronu
Postup přípravy:
  1. Toto cukroví připravujeme na poslední chvíli, aby nám neztvrdlo. Nejlepší jsou hodinu po upečení, ale pár dní vydrží.
  2. Připravíme si formičky na madlenky a vymažeme je máslem a vysypeme moukou. Do mísy si prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme špetku soli a promícháme.
  3. V jiné misce ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme med, vanilku, citronovou kůru a nakonec suchou směs. Teď přidáme rozpuštěné máslo a dobře těsto vymícháme.
  4. Lžíci naplníme formičky, pozor hodně nabydou a plníme něco málo přes polovinu formičky. Pečeme na 170 stuňů cca 8-10 minutek do růžová. Každý podle své trouby.
  5. Po upečení necháme malinko vychladnout a vyklopíme a ještě teplé obalujeme v cukru moučka.
  6. Dobrou chuť
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cappucinové vějířky

Cappucinové vějířky

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Jogurtové cukroví by Romča

Jogurtové cukroví by Romča

Obrázek Citrónové stříkané pečivo

Citrónové stříkané pečivo

Obrázek Kokosky

Kokosky

Obrázek Vánočka podle Pavlínky

Vánočka podle Pavlínky

Obrázek Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Obrázek Ořechové stromky by Romča

Ořechové stromky by Romča

Obrázek Kokosové rohlíčky strojkové

Kokosové rohlíčky strojkové

Obrázek Košíčky s ořechovou nádivkou

Košíčky s ořechovou nádivkou

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

TOPlist