Hledat

Madlenky by Romča

Potřebné přísady:
  • 110g hladká mouka
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 115g rozpuštěné máslo
  • 72g cukr krupice
  • 2 polévkové lžíce medu
  • semínka z vanilkového lusku
  • kůra z poloviny citronu
Postup přípravy:
  1. Toto cukroví připravujeme na poslední chvíli, aby nám neztvrdlo. Nejlepší jsou hodinu po upečení, ale pár dní vydrží.
  2. Připravíme si formičky na madlenky a vymažeme je máslem a vysypeme moukou. Do mísy si prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme špetku soli a promícháme.
  3. V jiné misce ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme med, vanilku, citronovou kůru a nakonec suchou směs. Teď přidáme rozpuštěné máslo a dobře těsto vymícháme.
  4. Lžíci naplníme formičky, pozor hodně nabydou a plníme něco málo přes polovinu formičky. Pečeme na 170 stuňů cca 8-10 minutek do růžová. Každý podle své trouby.
  5. Po upečení necháme malinko vychladnout a vyklopíme a ještě teplé obalujeme v cukru moučka.
  6. Dobrou chuť
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Kokosový suk

Kokosový suk

Obrázek Šafránky

Šafránky

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Pusinky

Pusinky

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Košíčky s ořechovou nádivkou

Košíčky s ořechovou nádivkou

Obrázek Skořicové kytičky

Skořicové kytičky

Obrázek Rohlíčky podle Evičky

Rohlíčky podle Evičky

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

TOPlist