Hledat

Madlenky by Romča

Potřebné přísady:
  • 110g hladká mouka
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 115g rozpuštěné máslo
  • 72g cukr krupice
  • 2 polévkové lžíce medu
  • semínka z vanilkového lusku
  • kůra z poloviny citronu
Postup přípravy:
  1. Toto cukroví připravujeme na poslední chvíli, aby nám neztvrdlo. Nejlepší jsou hodinu po upečení, ale pár dní vydrží.
  2. Připravíme si formičky na madlenky a vymažeme je máslem a vysypeme moukou. Do mísy si prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme špetku soli a promícháme.
  3. V jiné misce ušleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme med, vanilku, citronovou kůru a nakonec suchou směs. Teď přidáme rozpuštěné máslo a dobře těsto vymícháme.
  4. Lžíci naplníme formičky, pozor hodně nabydou a plníme něco málo přes polovinu formičky. Pečeme na 170 stuňů cca 8-10 minutek do růžová. Každý podle své trouby.
  5. Po upečení necháme malinko vychladnout a vyklopíme a ještě teplé obalujeme v cukru moučka.
  6. Dobrou chuť
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněné ořechy by Romča

Plněné ořechy by Romča

Obrázek Banánky strojkové

Banánky strojkové

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Nugátová kolečka

Nugátová kolečka

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Zvonečky s rumovou polevou

Zvonečky s rumovou polevou

Obrázek Piškotové kuličky podle Evičky

Piškotové kuličky podle Evičky

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Perníčky pepparkor - IKEA

Perníčky pepparkor - IKEA

TOPlist