Hledat

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek nemletého máku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prdopeč

Na polevu:

  • 200 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a prřidáme všechny suroviny na těsto. Metličkou mícháme dokud nemáme těsto pěkně promíchané a bez hrudek. Dáme na plech a pečeme. Zda máme již makovku hotovou poznáme tak, že vezmeme špejli a na několika místech ji vpíchneme do buchty. Pokud se nelepí máme hotovo. Já pekla v horkovzdušné troubě na 150 stupňů, ale pečte každý podle své trouby. Makovku necháme vychladnout a z ingredience na polevu vymícháme dohladka a následně polijeme makovku. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lehký dortík

Lehký dortík

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Řezy kralevic

Řezy kralevic

Obrázek Lehký vánek

Lehký vánek

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Koláče z jemného máslového těsta

Koláče z jemného máslového těsta

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Čokoládové řezy z lednice

Čokoládové řezy z lednice

Obrázek Muffiny s vločkami a ořechy

Muffiny s vločkami a ořechy

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

TOPlist