Hledat

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek nemletého máku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prdopeč

Na polevu:

  • 200 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a prřidáme všechny suroviny na těsto. Metličkou mícháme dokud nemáme těsto pěkně promíchané a bez hrudek. Dáme na plech a pečeme. Zda máme již makovku hotovou poznáme tak, že vezmeme špejli a na několika místech ji vpíchneme do buchty. Pokud se nelepí máme hotovo. Já pekla v horkovzdušné troubě na 150 stupňů, ale pečte každý podle své trouby. Makovku necháme vychladnout a z ingredience na polevu vymícháme dohladka a následně polijeme makovku. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohová zebra

Tvarohová zebra

Obrázek Ořechový dort

Ořechový dort

Obrázek Babiččiny krémeše

Babiččiny krémeše

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Křehké šátečky

Křehké šátečky

Obrázek Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Obrázek Citrónovo makové madlenky

Citrónovo makové madlenky

Obrázek Terčiny Olé řezy

Terčiny Olé řezy

TOPlist