Hledat

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek nemletého máku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prdopeč

Na polevu:

  • 200 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a prřidáme všechny suroviny na těsto. Metličkou mícháme dokud nemáme těsto pěkně promíchané a bez hrudek. Dáme na plech a pečeme. Zda máme již makovku hotovou poznáme tak, že vezmeme špejli a na několika místech ji vpíchneme do buchty. Pokud se nelepí máme hotovo. Já pekla v horkovzdušné troubě na 150 stupňů, ale pečte každý podle své trouby. Makovku necháme vychladnout a z ingredience na polevu vymícháme dohladka a následně polijeme makovku. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zmrlinová torta s višňami

Zmrlinová torta s višňami

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Finské  skořicové šneky - kynuté

Finské skořicové šneky - kynuté

Obrázek Kávové banánky od Haničky

Kávové banánky od Haničky

Obrázek Dort s princeznou

Dort s princeznou

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Lehký vánek

Lehký vánek

Obrázek Skořicový kringel by Romča

Skořicový kringel by Romča

Obrázek Kiwi řezy

Kiwi řezy

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Mirkova buchta

Mirkova buchta

Obrázek Buchty s tvarohem a povidly

Buchty s tvarohem a povidly

TOPlist