Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Makovo-jablkový sen so snehom

Potřebné přísady:
  • široké rezance 250 g
  • mak 100g
  • kryšt. cukor 60 g
  • 1 bal. vanilk.cukru
  • 3 nastrúhané jablká
  • šťava z 1/2 citrona
  • olej, ovsené vločky

Na ZALIATIE:

  • 150 g kyslej smotany
  • 1 žltok
  • 1 PL prášk. cukru
  • prípadne mlieko na rozriedenie

NA PENU:

  • 1 bielok (alebo ak máte ešte jeden, dva odložené v chladničke)
  • 1 PL prášk. cukru
Postup přípravy:
  1. Rezance uvaríme v osolenej vode. Dáme do misy a dáme na nej olej. Mak zomelieme a pomiešame s cukrom a vanilkou. Premiešame s rezancami. Jablká ošúpeme a postrúhame, pokvapkáme citr. šťavou. Pekáč vymastíme a vysypeme vločkami.
  2. Vložíme doň 1/2 makových rezancov. Na ne dáme nastrúhané jablká, a prikryjeme druhou polkou makových rezancov. Smotanu zmiešame s cukrom a žltkom, dobre premiešame, ked sa vám zdá husté, pridajte mlieko, ja som pridala možno 1/2 dl. Vylejeme navrch rezancov. Rúru predhrejeme na 220 C a rezance zapečieme - asi 20 min. potom vyšľaháme bielok (bielka) s cukrom a ozdobne navrstvíme. Pečieme chvíľku do zlata.
  3. PS: rezance jsou široké nudle.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

TOPlist