Hledat

Marcipánovo-máslové sušenky

Potřebné přísady:
  • 150 g másla
  • 50g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100g marcipánové hmoty
Postup přípravy:
  1. Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.
  2. Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.
  3. Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosový suk

Kokosový suk

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek Zázvorky

Zázvorky

Obrázek Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Obrázek Ořechové věnečky

Ořechové věnečky

Obrázek Marokánky

Marokánky

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Nutellové špičky

Nutellové špičky

Obrázek Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Obrázek Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

TOPlist