Hledat

Marcipánovo-máslové sušenky

Potřebné přísady:
  • 150 g másla
  • 50g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100g marcipánové hmoty
Postup přípravy:
  1. Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.
  2. Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.
  3. Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Kokosové pusinky

Kokosové pusinky

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Rafaelo kulicky

Rafaelo kulicky

Obrázek Cappucinové vějířky

Cappucinové vějířky

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Polevy

Polevy

Obrázek Kokosky

Kokosky

Obrázek Nugátová kolečka

Nugátová kolečka

Obrázek Hnětynky lité

Hnětynky lité

TOPlist