Hledat

Marcipánovo-máslové sušenky

Potřebné přísady:
  • 150 g másla
  • 50g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 100g marcipánové hmoty
Postup přípravy:
  1. Změklé máslo vložte do mísy a pomocí ručního mixéru utřete do pěny. Přidejte cukru, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujte na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižte rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto. Nechte ho asi 30 minut odležet v lednici.
  2. Těsto rozválejte válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, nebojte se vydatněji ho pomoučit) a vykrajujte libovolné tvary.
  3. Cukroví položte na studený plech (ideálně na pečící papír) a pečte při 175°C (horkovzduch na 150°C) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví nechte na plechu vychladnout.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Medovopepřová srdíčka

Medovopepřová srdíčka

Obrázek Košíčky s kávovým krémem

Košíčky s kávovým krémem

Obrázek Špaldovo-oříškové rohlíčky

Špaldovo-oříškové rohlíčky

Obrázek Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Obrázek Plněné medovníčky

Plněné medovníčky

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Obrázek Linecké solamylové koláčky

Linecké solamylové koláčky

Obrázek Hnětynky lité

Hnětynky lité

Obrázek Žloutkové rohlíčky

Žloutkové rohlíčky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

TOPlist