Hledat

Marhuľová bublaninka

Potřebné přísady:
  • asi 1/2 kg marhúľ
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • 2,5 dl ovocného džúsu - ja som mala tropické ovocie alebo aj sýtený sladený nápoj (ja som mala hroznový)
Postup přípravy:
  1. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a a ak sú tvrdšie, môžeme dať povariť, necháme vrieť asi 3 minútky, scedíme. Celé vajíčka chvíľu (minútku) šľaháme samostatne, potom vypneme mixér a metličkou primiešame práškový cukor.
  2. Potom znovu mixérom šľaháme, a ked vznikne svetlá pena, cícerkom prilievame olej. Mixér vypneme. Ovocný džús metličkou zamiešavame do cesta striedavo s múkou s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
  3. Pokladieme polkami marhúľ. Pečieme cca 30-40 minút pri 180 C. Po vychladnutí pocukrujeme. Použiť môžete ľubovoľné ovocie. Naposledy som z cesta spravila mafiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Obrázek Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Obrázek Kynuté hřebeny od Reny Naty

Kynuté hřebeny od Reny Naty

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Pistáciový koláč

Pistáciový koláč

Obrázek Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

Obrázek Cheesecake nejen pro zamilované

Cheesecake nejen pro zamilované

Obrázek Višňová bábovka s polevou

Višňová bábovka s polevou

Obrázek Královský štrůdl

Královský štrůdl

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek Buchta Himaláje

Buchta Himaláje

Obrázek Torta alla menta - Mátový dort

Torta alla menta - Mátový dort

TOPlist