Hledat

Marokánky

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačky
  • 4 pol.lžíce hladké mouky
  • 5 pol.lžic cukru
Postup přípravy:
  1. Ingredience zahříváme ve vodní lázni a za stálého míchání až do zhoustnutí.
  2. Odstavíme a přidáme asi 200 g směsi ořechů a kandovaného ovoce, podle chuti (mandle, ořechy, pomerančová kůra, rozinky, buráky)
  3. Na plech děláme malé hromádky, které mokrou lžičkou rozmažeme do tenké placičky. Pečeme na 160°C do zhnědnutí.
  4. Po vychladnutí hladkou stranu polejeme čokoládovou polevou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosový suk

Kokosový suk

Obrázek Banánky strojkové

Banánky strojkové

Obrázek Kokosové kostky nepečené

Kokosové kostky nepečené

Obrázek Kakaové košíčky

Kakaové košíčky

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Tatrankové pracny - oblíbené

Tatrankové pracny - oblíbené

Obrázek Medovníčky ktoré se neroztékajú

Medovníčky ktoré se neroztékajú

Obrázek Linecké cukroví a recepty na nádivky

Linecké cukroví a recepty na nádivky

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Ořechové stromky by Romča

Ořechové stromky by Romča

TOPlist