Hledat

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:
  • 170g lískových oříšků
  • 300g hl. mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení
Postup přípravy:
  1. Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do horké vody. Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (já nechala přes noc). Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova). Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
  2. Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý. Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Jogurtové cukroví by Romča

Jogurtové cukroví by Romča

Obrázek Vánoční sušenky Speculatius

Vánoční sušenky Speculatius

Obrázek Čoko rohlíčky

Čoko rohlíčky

Obrázek Marcipánovo-máslové sušenky

Marcipánovo-máslové sušenky

Obrázek Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Obrázek Kokosovo tatrankové cukroví

Kokosovo tatrankové cukroví

Obrázek Medovopepřová srdíčka

Medovopepřová srdíčka

Obrázek Mráčky

Mráčky

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

Obrázek Dýňové perníčky

Dýňové perníčky

Obrázek Vánoční karamelový likér se skořicí

Vánoční karamelový likér se skořicí

TOPlist