Hledat

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:
  • 170g lískových oříšků
  • 300g hl. mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení
Postup přípravy:
  1. Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do horké vody. Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (já nechala přes noc). Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova). Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
  2. Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý. Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cukroví pečené - nepečené

Cukroví pečené - nepečené

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Dýňové perníčky

Dýňové perníčky

Obrázek Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Obrázek Vánoční mandlová kolečka

Vánoční mandlová kolečka

Obrázek Zvonečky s rumovou polevou

Zvonečky s rumovou polevou

Obrázek Krémy do vánočního cukrovíčka

Krémy do vánočního cukrovíčka

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Obrázek Vinné hvězdičky

Vinné hvězdičky

Obrázek Ořechové věnečky

Ořechové věnečky

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

TOPlist