Hledat

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:
  • 170g lískových oříšků
  • 300g hl. mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení
Postup přípravy:
  1. Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do horké vody. Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (já nechala přes noc). Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova). Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
  2. Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý. Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Brněnské ořechové slepovánky

Brněnské ořechové slepovánky

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Vaječňák podle naší babi

Vaječňák podle naší babi

Obrázek Vánoční sušenky Speculatius

Vánoční sušenky Speculatius

Obrázek Ořechové věnečky

Ořechové věnečky

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Dánské vanilkové věnečky

Dánské vanilkové věnečky

Obrázek Banánky strojkové

Banánky strojkové

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Košíčky s kávovým krémem

Košíčky s kávovým krémem

Obrázek Marcipánovo-máslové sušenky

Marcipánovo-máslové sušenky

Obrázek Pusinky

Pusinky

TOPlist