Hledat

Masarykovo cukroví

Potřebné přísady:
  • 170g lískových oříšků
  • 300g hl. mouky
  • 200g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • cukr na obalení
Postup přípravy:
  1. Celé lískové oříšky opražíme na plechu při 210C asi 10 minut. Poté promneme v utěrce a namočíme na 1/2 hodiny do horké vody. Ostatní suroviny smícháme, oříšky lehce obalíme v hl. mouce a vmícháme do těsta. Spojíme a vytvarujeme 4 válečky o průměru asi 3-4 cm. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici (já nechala přes noc). Poté válečky krájíme ostrým nožem na asi 0,5 cm tenké plátky, pokládáme na pečící papír a pečeme na 180C asi 9-10 minut (dorůžova). Teplé obalujeme v moučkovém cukru.
  2. Je to obrovská lahoda a hlavně to zvládne opravdu každý. Oříšky jsou zjemnělé a jdou krásně krájet, ovšem těsto musí být opravdu ztuhlé.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosky

Kokosky

Obrázek Rumové kuličky

Rumové kuličky

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Rohlíčky podle Evičky

Rohlíčky podle Evičky

Obrázek Dortíčky - nejen vánoční

Dortíčky - nejen vánoční

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Obrázek Orechovo-malinové hviezdičky

Orechovo-malinové hviezdičky

Obrázek Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

Ořechy plněné krémem - ořechové tyčinky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Obrázek Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Obrázek Ledovce

Ledovce

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

TOPlist