Hledat

Máslové kokosky

Potřebné přísady:
  • 2 bílky
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • další kokos na obalení (asi 50g)
Postup přípravy:
  1. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a pak ho utřeme s půlkou cukru. Zapracujeme kokos a následně mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. V jiné misce si z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh, do kterého přidáme druhou půlku cukru a šleháme, dokud nemáme pevný sníh, ve kterém metla nechává vlnky a sníh tvoří špičky.  Pomocí stěrky sníh zapracujeme do kokosového základu. Směs zakryjeme folií a dáme na 30 minut ztuhnout do lednice.
  3. Troubu rozpálíme na 150°C.
  4. Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které obalíme v kokosu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20-25 minut dokud kuličky nezpevní. Pozor nesmí zněhdnout, kokos by pak mohl zhořknout. Kokosky by měly být světlé, maximálně mít zlatavou barvu.
  5. Necháme vychladnout, uložíme do chladu a necháme aspoň 48 hodin rozležet (kuličky jsou pak znatelně chutnější:o).
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šmakouní vánočka

Šmakouní vánočka

Obrázek Pusinky

Pusinky

Obrázek Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Obrázek Kokosové koule

Kokosové koule

Obrázek Jogurtové cukroví by Romča

Jogurtové cukroví by Romča

Obrázek Linecké se sněhem

Linecké se sněhem

Obrázek Dortíčky - nejen vánoční

Dortíčky - nejen vánoční

Obrázek Cukroví pečené - nepečené

Cukroví pečené - nepečené

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Obrázek Nutellové špičky

Nutellové špičky

Obrázek Vaječňák podle naší babi

Vaječňák podle naší babi

Obrázek Citrónové stříkané pečivo

Citrónové stříkané pečivo

TOPlist