Hledat

Máslové kokosky

Potřebné přísady:
  • 2 bílky
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
  • další kokos na obalení (asi 50g)
Postup přípravy:
  1. Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a pak ho utřeme s půlkou cukru. Zapracujeme kokos a následně mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. V jiné misce si z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh, do kterého přidáme druhou půlku cukru a šleháme, dokud nemáme pevný sníh, ve kterém metla nechává vlnky a sníh tvoří špičky.  Pomocí stěrky sníh zapracujeme do kokosového základu. Směs zakryjeme folií a dáme na 30 minut ztuhnout do lednice.
  3. Troubu rozpálíme na 150°C.
  4. Z těsta vytvarujeme malé kuličky, které obalíme v kokosu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20-25 minut dokud kuličky nezpevní. Pozor nesmí zněhdnout, kokos by pak mohl zhořknout. Kokosky by měly být světlé, maximálně mít zlatavou barvu.
  5. Necháme vychladnout, uložíme do chladu a necháme aspoň 48 hodin rozležet (kuličky jsou pak znatelně chutnější:o).
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Obrázek Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Perníčky - Tip na dárek od Haničky

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Linecké cukroví a recepty na nádivky

Linecké cukroví a recepty na nádivky

Obrázek Hnětynky lité

Hnětynky lité

Obrázek Polevy

Polevy

Obrázek Ořechové stromky by Romča

Ořechové stromky by Romča

Obrázek Medovníčkové koule naprosto luxusní

Medovníčkové koule naprosto luxusní

Obrázek Citrónové stříkané pečivo

Citrónové stříkané pečivo

Obrázek Perníčky s vitráží

Perníčky s vitráží

Obrázek Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže

Obrázek Mrkvánky

Mrkvánky

TOPlist