Hledat

Mátový sirup - nevařený

Potřebné přísady:
  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón
Postup přípravy:
  1. Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohová mňamka pro pejsky

Tvarohová mňamka pro pejsky

Obrázek Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Hrajeme si s těstem - vynikající video - různé druhy pletení těsta

Obrázek Ovesná kaše s ovocem

Ovesná kaše s ovocem

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek Klobáskové koláčky

Klobáskové koláčky

Obrázek Nadýchané lívance od Markétky

Nadýchané lívance od Markétky

Obrázek Jahodové mlieko

Jahodové mlieko

Obrázek Pusinky pro pejsky

Pusinky pro pejsky

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

Obrázek Zkouška vztahu po hanácku

Zkouška vztahu po hanácku

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

TOPlist