Hledat

Mátový sirup - nevařený

Potřebné přísady:
  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón
Postup přípravy:
  1. Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pusinky pro pejsky

Pusinky pro pejsky

3.5 2
Obrázek Bramborové koláčky

Bramborové koláčky

4 2
Obrázek Domácí těstoviny by Romča

Domácí těstoviny by Romča

-1 0
Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

4.5 4
Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

-1 0
Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

4.6 5
Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

4.6 5
Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

3.5 2
Obrázek Listové těsto

Listové těsto

3.5 4
Obrázek Coleslaw

Coleslaw

4 2
Obrázek Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

5 1
Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

4 4
TOPlist