Hledat

Mátový sirup - nevařený

Potřebné přísady:
  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón
Postup přípravy:
  1. Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

Obrázek Šunková rolka s křenem

Šunková rolka s křenem

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Domácí bezový ocet by Romča

Domácí bezový ocet by Romča

Obrázek Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek La Sáně pro býložravce

La Sáně pro býložravce

TOPlist