Hledat

Mátový sirup - nevařený

Potřebné přísady:
  • svazek máty
  • 1,5 l převařené zchladlé vody
  • 1 kg cukru
  • 1 citrón
Postup přípravy:
  1. Mátu opereme, otrháme lístky. Dáme pozor,aby byly jen pěkné,bez mapek. Dáme do mísy, nakrájíme citrón, přidáme vodu svařenou s cukrem a necháme 2 dny máčet. Občas promícháme. Scedíme, v hrnci přivedeme do bodu varu a hned dáme do lahví. Pokud chcete medovou konzistenci,zalijte vodou ( 1 litrem ),po scezení dejte do hrnce,přisypejte cukr a vařte do zhoustnutí. Ale je to myslím škoda,sice máte hezký ,,med", ale ztrácíte to nejlepší, co vám máta dá.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Pórkový koláč od Markétky

Pórkový koláč od Markétky

Obrázek Domácí müsli s ořechy

Domácí müsli s ořechy

Obrázek Jahodové mlieko

Jahodové mlieko

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Domácí müslli čokoládové - kam se hrabe kupované

Obrázek Ovesná kaše s ovocem

Ovesná kaše s ovocem

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

TOPlist