Hledat

Mechová dvoubarevná bábovka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 240g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 ml oleje
  • 100 ml vroucí vody
  • 2 lžíce kakaového prášku
Postup přípravy:
  1. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem. Dáme do vysypané formy nejdříve světlou část a pak cik cak tmavou a pečeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort soudek vína

Dort soudek vína

Obrázek Řezy kralevic

Řezy kralevic

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Obrázek Jahodový nepečený zákusok

Jahodový nepečený zákusok

Obrázek Recept - Malinový flekatý koláč

Recept - Malinový flekatý koláč

Obrázek Medovníček-tvarohovníček

Medovníček-tvarohovníček

Obrázek Dortík Bora Bora

Dortík Bora Bora

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Buchta podle Evy

Buchta podle Evy

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Kokosové řezy

Kokosové řezy

TOPlist