Hledat

Mexické fazole skvělé

Potřebné přísady:
  • 1/2 kg drobných bílých fazolí
  • 1/2 kg červených fazolí
  • 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek
  • sterilovaníé nebo mražené lečo
  • kečup ( nejlépe domácí )
Postup přípravy:
  1. Fazole smícháme a před vařením minimálně 4 hodiny máčíme. Vodu slijeme a v nové osolené vodě uvaříme fazole doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a česnek a dusíme doměkka - podle potřeby mírně podléváme vodou. Když je maso hotové, přidáme k němu lečo a krátce podusíme. Měkké fazole smícháme s masovou směsí, přilijeme kečup a prohřejeme. Pokud se Vám budou zdát kyselejší ( podle kyselosti leča i kečupu, přidejte trošku cukru ).
  2. Podáváme s čerstvým pečivem, fazole jsou výborné nejen teplé, ale i studené jako salát.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Recept - Obalená kuřecí křidélka a rýže

Obrázek Čočkové ragú Bolognese

Čočkové ragú Bolognese

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Moravský vrabec  podle Lucie

Moravský vrabec podle Lucie

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

TOPlist