Hledat

Mexické fazole skvělé

Potřebné přísady:
  • 1/2 kg drobných bílých fazolí
  • 1/2 kg červených fazolí
  • 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek
  • sterilovaníé nebo mražené lečo
  • kečup ( nejlépe domácí )
Postup přípravy:
  1. Fazole smícháme a před vařením minimálně 4 hodiny máčíme. Vodu slijeme a v nové osolené vodě uvaříme fazole doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a česnek a dusíme doměkka - podle potřeby mírně podléváme vodou. Když je maso hotové, přidáme k němu lečo a krátce podusíme. Měkké fazole smícháme s masovou směsí, přilijeme kečup a prohřejeme. Pokud se Vám budou zdát kyselejší ( podle kyselosti leča i kečupu, přidejte trošku cukru ).
  2. Podáváme s čerstvým pečivem, fazole jsou výborné nejen teplé, ale i studené jako salát.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí prsa na smetaně

Kuřecí prsa na smetaně

Obrázek Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Obrázek Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Luxusní minirohlíčky - zázrak z Olomouce

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

Obrázek Šmalduch

Šmalduch

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Zapečené šunkové rolky

Zapečené šunkové rolky

TOPlist