Hledat

Mexické fazole skvělé

Potřebné přísady:
  • 1/2 kg drobných bílých fazolí
  • 1/2 kg červených fazolí
  • 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek
  • sterilovaníé nebo mražené lečo
  • kečup ( nejlépe domácí )
Postup přípravy:
  1. Fazole smícháme a před vařením minimálně 4 hodiny máčíme. Vodu slijeme a v nové osolené vodě uvaříme fazole doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a česnek a dusíme doměkka - podle potřeby mírně podléváme vodou. Když je maso hotové, přidáme k němu lečo a krátce podusíme. Měkké fazole smícháme s masovou směsí, přilijeme kečup a prohřejeme. Pokud se Vám budou zdát kyselejší ( podle kyselosti leča i kečupu, přidejte trošku cukru ).
  2. Podáváme s čerstvým pečivem, fazole jsou výborné nejen teplé, ale i studené jako salát.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fit omáčka alá svíčková

Fit omáčka alá svíčková

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Vývarová čočka na kyselo

Vývarová čočka na kyselo

Obrázek Špenátová roláda

Špenátová roláda

Obrázek Pizza s kváskem Lievito Madre

Pizza s kváskem Lievito Madre

Obrázek Lasagne

Lasagne

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Mleté s bramborovým salátem

Mleté s bramborovým salátem

Obrázek Romančin zeleninový kotlík

Romančin zeleninový kotlík

TOPlist