Hledat

Mexické fazole skvělé

Potřebné přísady:
  • 1/2 kg drobných bílých fazolí
  • 1/2 kg červených fazolí
  • 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek
  • sterilovaníé nebo mražené lečo
  • kečup ( nejlépe domácí )
Postup přípravy:
  1. Fazole smícháme a před vařením minimálně 4 hodiny máčíme. Vodu slijeme a v nové osolené vodě uvaříme fazole doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a česnek a dusíme doměkka - podle potřeby mírně podléváme vodou. Když je maso hotové, přidáme k němu lečo a krátce podusíme. Měkké fazole smícháme s masovou směsí, přilijeme kečup a prohřejeme. Pokud se Vám budou zdát kyselejší ( podle kyselosti leča i kečupu, přidejte trošku cukru ).
  2. Podáváme s čerstvým pečivem, fazole jsou výborné nejen teplé, ale i studené jako salát.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Čínská směs s rýží

Čínská směs s rýží

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Obrázek Moravský vrabec  podle Lucie

Moravský vrabec podle Lucie

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

TOPlist