Hledat

Mexické fazole skvělé

Potřebné přísady:
  • 1/2 kg drobných bílých fazolí
  • 1/2 kg červených fazolí
  • 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty nebo plecka
  • olej
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • česnek
  • sterilovaníé nebo mražené lečo
  • kečup ( nejlépe domácí )
Postup přípravy:
  1. Fazole smícháme a před vařením minimálně 4 hodiny máčíme. Vodu slijeme a v nové osolené vodě uvaříme fazole doměkka. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobné kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a česnek a dusíme doměkka - podle potřeby mírně podléváme vodou. Když je maso hotové, přidáme k němu lečo a krátce podusíme. Měkké fazole smícháme s masovou směsí, přilijeme kečup a prohřejeme. Pokud se Vám budou zdát kyselejší ( podle kyselosti leča i kečupu, přidejte trošku cukru ).
  2. Podáváme s čerstvým pečivem, fazole jsou výborné nejen teplé, ale i studené jako salát.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborový salát jinak

Bramborový salát jinak

Obrázek Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Lokše by Romča

Lokše by Romča

Obrázek Gratinované brambory

Gratinované brambory

Obrázek Čína ze sojového masa

Čína ze sojového masa

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Slaný koláč

Slaný koláč

Obrázek Špagety by Štefano

Špagety by Štefano

Obrázek Zelné placky

Zelné placky

Obrázek Tradiční vepřová pečeně

Tradiční vepřová pečeně

TOPlist