Hledat

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Potřebné přísady:
  • 140g másla
  • 140g sádla
  • 420g hladká mouka
  • 50g droždí
  • 15pl vlažného mléka
  • 2ks žloutek
  • 2pl cukru
Postup přípravy:
  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  3. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Čokoládová trojka - nepečený chlebíček - a nejen to

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Rychlé řezy

Rychlé řezy

Obrázek Linecké koláčky s tvarohem

Linecké koláčky s tvarohem

Obrázek Švestkový koláč s mákem a tvarohem

Švestkový koláč s mákem a tvarohem

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Rychlé máslové sušenky

Rychlé máslové sušenky

Obrázek Francúzske medové rezy

Francúzske medové rezy

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Obrázek Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

TOPlist