Hledat

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Potřebné přísady:
  • 140g másla
  • 140g sádla
  • 420g hladká mouka
  • 50g droždí
  • 15pl vlažného mléka
  • 2ks žloutek
  • 2pl cukru
Postup přípravy:
  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  3. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka s vaječným likérem

Bábovka s vaječným likérem

Obrázek Tvarohový koláč s mandarinkou

Tvarohový koláč s mandarinkou

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Perníkové trdelníky

Perníkové trdelníky

Obrázek Koblihy domácí

Koblihy domácí

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Marhuľová bublaninka

Marhuľová bublaninka

Obrázek Švédský kávový chléb

Švédský kávový chléb

Obrázek Dobrý štrůdl

Dobrý štrůdl

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek Kynuté hřebeny od Reny Naty

Kynuté hřebeny od Reny Naty

TOPlist