Hledat

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Potřebné přísady:
  • 140g másla
  • 140g sádla
  • 420g hladká mouka
  • 50g droždí
  • 15pl vlažného mléka
  • 2ks žloutek
  • 2pl cukru
Postup přípravy:
  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  3. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Rychlý a snadný povidlový koláč

Rychlý a snadný povidlový koláč

Obrázek Krtkův dort

Krtkův dort

Obrázek Roláda s ořechy

Roláda s ořechy

Obrázek Mini bábovky z piškotového těsta

Mini bábovky z piškotového těsta

Obrázek Evičky nebeské koláčky

Evičky nebeské koláčky

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Vázané koláče

Vázané koláče

Obrázek Kváskové vafle

Kváskové vafle

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky

Obrázek Rainbow kokosová roláda

Rainbow kokosová roláda

TOPlist