Hledat

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Potřebné přísady:
  • 140g másla
  • 140g sádla
  • 420g hladká mouka
  • 50g droždí
  • 15pl vlažného mléka
  • 2ks žloutek
  • 2pl cukru
Postup přípravy:
  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko. cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti. je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová - prostě takovou jakou máte rádi. pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů. ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  3. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  4. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Dort myší farma

Dort myší farma

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Recept - Kočičí oči

Recept - Kočičí oči

Obrázek Skořicový kringel by Romča

Skořicový kringel by Romča

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Vdolky na pole

Vdolky na pole

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Sachr

Sachr

Obrázek Batátový čoko dort

Batátový čoko dort

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist