Hledat

Míša dort

Potřebné přísady:

Těsto (dortová forma cca 20 cm v průměru)

  • 4 vejce
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 rovné lžíce kakaa

Krém:

  • 150 g másla
  • 750 g tvarohu
  • 150 g moučkového cukru

Poleva:

  • 60 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 1,5 lžíce mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy:
  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do světlé pěny (trvá to cca 5-7 minut) a do ní zamícháme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao a po částech ho vmícháváme do žloutkové pěny. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Těsto nalejeme do dortové formy (vymazané a vysypané) a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15-20 minut na 180°.
  2. Po upeční necháme vychladnout.
  3. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukem.  Následně po lžičkách zašleháváme všechen tvaroh.
  4. Piškotový korpus jednou prokrojíme a potřeme 2 lžičkami marmelády (já použila jahodovu a borůvkovou, ale marmeládu dávat nemusíte, dort bude dobrý i bez ní), vložíme zpět do ráfku od dortové formy a navrstvíme polovinu krému. Přiklopíme druhou částí piškotu, navrch dáme zbylý krém (pokud chceme zdobit, odebereme asi dvě lžíce krému stranou) a necháme asi hodinu vychladit v lednici.
  5. Máslo si rozpustíme v mikrovlnce (případně ve vodní lázni), přidáme nalámanou čokoládu a rozmícháme v hladkou hmotu. Přidáme lžíci a půl mléka a mícháme, dokud se všechno mléko nespojí s čokoládou. Trik s mlékem se dělá proto, že po něm je čokoláda hladká a při krájení se neláme. Pokud budete dělat více čokolády, vmíchávejte mléko po lžicích a vždy pečlivě zapracujte do hladké čokoládové směsi.
  6. Pokud jsme použili hořkou čokoládu (nad 50% kakaa) vmícháme do směsi jednu lžíci moučkového cukru. Pokud jsme použili čokoládu na vaření, doslazovat nemusíme, tato čokoláda je sladká dost.
  7. Polevu nalijeme na horní vrstvu tvarohového krému a stejnoměrně rozetřeme po celém moučníku. Pracujeme rychle, protože poleva tuhne velmi záhy. Necháme odležet v lednici do druhého dne.
  8. Před servírováním objedeme opatrně nožem ráfek, pomalu ho sundáme z dortu a dort v případě potřeby dozdobíme odebraným krémem. Můžeme servírovat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka ala Naty

Bábovka ala Naty

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Clafoutis s jablky

Clafoutis s jablky

Obrázek Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Obrázek Zázrak

Zázrak

Obrázek Buchta od babinky

Buchta od babinky

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Třená dvoubarevná bábovka

Třená dvoubarevná bábovka

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Nepečná Monte torta

Nepečná Monte torta

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Hrušková buchta s jogurtem

Hrušková buchta s jogurtem

TOPlist