Hledat

Míša řezy od Terezky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakového prášku

Krém:

  • 250 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 150 g moučkového cukru

Poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 80 g másla nebo hery
  • 2 lžíce mléka
Postup přípravy:
  1. Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Upečeme (200°C asi 10 minut) a necháme vychladnout.
  2. Zatím připravíme krém: máslo s cukrem ušleháme a po částech zašleháme tvaroh.
  3. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a než připravíme polevu, necháme ztuhnout v ledničce.
  4. Tuk necháme rozpustit, nasypeme do něj na kousky rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem (herou). Vmícháme lžíci mléka, a teprve po důkladném rozmíchání přidáme druhou. Pořádně vymícháme dohladka a polijeme moučník. Krájíme po zatuhnutí polevy.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

Obrázek Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Obrázek Ovocný řez

Ovocný řez

Obrázek Koláč s tvarohem a broskvemi

Koláč s tvarohem a broskvemi

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Albánské řezy

Albánské řezy

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Oriešková čokoláda v štrúdľovom ceste

Obrázek Frgálová buchta

Frgálová buchta

Obrázek Švestková bublanina s mákem

Švestková bublanina s mákem

Obrázek Maďarské rezy

Maďarské rezy

Obrázek Bábovka "Rychlovka"

Bábovka "Rychlovka"

TOPlist