Hledat

Mousse au chocolat

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 30 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 20 ml koňaku
  • 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Čokoládu necháme chvilku vychladnout a poté do ní zašleháme žloutky a koňak. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh a zlehka ho zapracujme do zcela zchladnuté čokoládové hmoty. Pokud chcete mít čokoládovou pěnu jemnější, vmíchejte do ní 100 ml ušlehané šlehačky. Já ji tentokrát vynechala. Čokoládovou pěnu nalijeme do misek a necháme přes noc odpočívat v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Obrázek Hrušková bábovka

Hrušková bábovka

Obrázek Perníkový dort

Perníkový dort

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Rebarborový koláč s pudinkem

Rebarborový koláč s pudinkem

Obrázek Ananasový koláč s višněmi

Ananasový koláč s višněmi

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Řepová mlsota by Romča

Řepová mlsota by Romča

TOPlist