Hledat

Mousse au chocolat

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 30 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 20 ml koňaku
  • 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Čokoládu necháme chvilku vychladnout a poté do ní zašleháme žloutky a koňak. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh a zlehka ho zapracujme do zcela zchladnuté čokoládové hmoty. Pokud chcete mít čokoládovou pěnu jemnější, vmíchejte do ní 100 ml ušlehané šlehačky. Já ji tentokrát vynechala. Čokoládovou pěnu nalijeme do misek a necháme přes noc odpočívat v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zákusek s ořechy

Zákusek s ořechy

Obrázek Citrónová bábovka s hruškami

Citrónová bábovka s hruškami

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Kinder bueno

Kinder bueno

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Recept - Osvěžující malinové řezy

Recept - Osvěžující malinové řezy

Obrázek Jablkovo-makový koláč

Jablkovo-makový koláč

Obrázek České buchty

České buchty

Obrázek Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Obrázek Citronová dvoubarevná buchta

Citronová dvoubarevná buchta

TOPlist