Hledat

Mousse au chocolat

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 30 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 20 ml koňaku
  • 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Čokoládu necháme chvilku vychladnout a poté do ní zašleháme žloutky a koňak. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh a zlehka ho zapracujme do zcela zchladnuté čokoládové hmoty. Pokud chcete mít čokoládovou pěnu jemnější, vmíchejte do ní 100 ml ušlehané šlehačky. Já ji tentokrát vynechala. Čokoládovou pěnu nalijeme do misek a necháme přes noc odpočívat v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu
Web fbl.me

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lehký vánek

Lehký vánek

Obrázek Kokosová roláda s ovocem

Kokosová roláda s ovocem

Obrázek Bounty řezy od Sussan

Bounty řezy od Sussan

Obrázek Fit Míša řezy

Fit Míša řezy

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Obrázek Tvarohové koblížky s rozinkami - Svatá Máří

Tvarohové koblížky s rozinkami - Svatá Máří

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Marlenka - fantastická

Marlenka - fantastická

Obrázek Ořechový dort pro dvojčátka

Ořechový dort pro dvojčátka

TOPlist