Hledat

Mrkvovo-celerová pomazánka

Potřebné přísady:
  • 150 g očištěné mrkve
  • 75 g oloupaného celeru
  • šťáva z půlky menšího citronu
  • 100 - 150 g žervé, pomazánkového másla nebo domácí pomazánky
  • 2 lžičky cukru
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Mrkev a celer nastrouháme najemno, vložíme do misky, přidáme citronovou štávu, žervé, osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Objem žervé / pomazánky volíme dle konzitence. Domácí jogurtové pomazánky stačí méně (je řidší), žervé nebo pomazánkového másla přidáme trochu více.
  2. Ochutnáme a podle potřeby přidáme 1-2 lžičky cukru a opět promícháme. Mažeme na plátky veky a zdobíme rajčetem, paprikou nebo čerstvě nasekanou pažitkou.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Snídaňová pizza z ovesných vloček

Snídaňová pizza z ovesných vloček

Obrázek Sýrové krekry

Sýrové krekry

Obrázek Domácí knedlík z mikrovlnky

Domácí knedlík z mikrovlnky

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Obrázek Smetanovo-pikaová zmrzlina

Smetanovo-pikaová zmrzlina

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

TOPlist