Hledat

Mrkvovo-celerová pomazánka

Potřebné přísady:
  • 150 g očištěné mrkve
  • 75 g oloupaného celeru
  • šťáva z půlky menšího citronu
  • 100 - 150 g žervé, pomazánkového másla nebo domácí pomazánky
  • 2 lžičky cukru
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Mrkev a celer nastrouháme najemno, vložíme do misky, přidáme citronovou štávu, žervé, osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Objem žervé / pomazánky volíme dle konzitence. Domácí jogurtové pomazánky stačí méně (je řidší), žervé nebo pomazánkového másla přidáme trochu více.
  2. Ochutnáme a podle potřeby přidáme 1-2 lžičky cukru a opět promícháme. Mažeme na plátky veky a zdobíme rajčetem, paprikou nebo čerstvě nasekanou pažitkou.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Vuřty podle Zbyňka

Vuřty podle Zbyňka

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

Obrázek La Sáně pro býložravce

La Sáně pro býložravce

Obrázek Domácí bezový ocet by Romča

Domácí bezový ocet by Romča

Obrázek Domácí přírodní sýr

Domácí přírodní sýr

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Karamel

Karamel

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

TOPlist