Hledat

Nádivka s kopřivami

Potřebné přísady:
  • 7 rohlíků nebo housek
  • 7 vajec
  • 600 g vařeného uzeného bůčku
  • 250 ml vývaru z uzeného masa
  • 1,5 - 2 hrsti spařených a nasekaných kopřiv
  • 60 g másla
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • máslo + strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
Postup přípravy:
  1. Uzený bůček uvaříme ve vodě a necháme vychladnout.Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je vývarem z masa. Žloutky utřeme se změklým máslem, osolíme, opepříme a dochutíme mletým muškátovým oříškem. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. K rohlíkům přidáme žloutky s máslem, na kostičky pokrájený bůček, spařené a nasekané kopřivy a vše dobře promícháme promícháme. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků a lehce promícháme. Nádivku dáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí s brokolicí

Hovězí s brokolicí

Obrázek Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Kuře na žampionech se šunkovými knedlíky

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Kráľovská plnená morčacia rolka od Sveta železníc

Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Obrázek Čína ze sojového masa

Čína ze sojového masa

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Gratinované brambory

Gratinované brambory

Obrázek Zelné placky

Zelné placky

TOPlist