Hledat

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Potřebné přísady:
  • 250g jahody
  • 100g borůvky
  • 3ks banány
  • 150g hroznové víno bez pecek
  • polovina manga
  • 500g mascarpone
  • 2ks zakysaná smetana malá
  • 2 lžičky skořice mletá
  • piškoty dětské
  • stévie nebo cukr podle chuti
  • granko nebo kakao holandského typu na posyp
Postup přípravy:
  1. Všechno ovoce omyjeme a nakrájíme, přidáme smetany s mascarpone, skořici a osladíme, důkladně promícháme. Do kulaté dortové formy vykládáme piškoty viz foto a na ně navršíme a rozetřeme polovinu ovocné směsi. Poskládáme piškoty a dáme zbytek směsi. Uhladíme stěrkou a posypeme grankem. Překryjeme talířem a nebo fólii a necháme v lednici uležet do druhého dne.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Obrázek Dortíčky s jahodami

Dortíčky s jahodami

Obrázek Oříšková ňadérka

Oříšková ňadérka

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Kokosová buchta - jednoduchá

Kokosová buchta - jednoduchá

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Obrázek Müsli sušenky podle Lenky

Müsli sušenky podle Lenky

Obrázek Jahodová buchta

Jahodová buchta

TOPlist