Hledat

Nepečná Monte torta

Potřebné přísady:

Krém I:

  • 1 l plnotučného mlieka
  • 100g kukuričného škrobu
  • 100g kr. cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 125g masla trošku rumu

Krém II:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 200g čokolády

Ostatné ingrediencie:

  • BEBE sušienky
  • trošku rumu
  • trošku mlieka
Postup přípravy:
  1. Plech nebo formu si vyložíme BEBE sušienkami, ktoré pokvapkáme rumom (ak máme radi rozmočenejšie keksíky, môžeme pokvapkať mliekom).
  2. Pripravíme si krém 1. 0,5 l mlieka si zahrejeme na ohni, pridáme do nej trochu rumu. V inej miske si zmiešame kryš. a vanilkový cukor a kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom a miešame, aby sme získali hladkú zmes. Keď nám mlieko začne vrieť, pridáme hladkú zmes a varíme 2 minuty. Pridáme maslo a celú hmotu nalejeme ešte horúcu na sušienky.
  3. Kým nám 1. krém na sušienkach chladne, pripravíme si 2.krém. Smotanu na šľahanie dáme na mierný oheň, pridáme nalámanú čokoládu a varíme, kým sa nerozpustí. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a nalejeme na 1. krém.
  4. Takto navrstvenú MONTE tortu necháme odstáť a vychladnúť. Vložíme do chladničky na min. 2 hodiny a môžeme podávať
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Francouzský čokoládový řez

Francouzský čokoládový řez

Obrázek Lehký dortík

Lehký dortík

Obrázek Tří mléčný dort

Tří mléčný dort

Obrázek Pravé české  koláče

Pravé české koláče

Obrázek Větrníčci - zajíčci

Větrníčci - zajíčci

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Jahelník

Jahelník

Obrázek Dort od Markétky

Dort od Markétky

Obrázek Žloutkové řezy s citronovou polevou

Žloutkové řezy s citronovou polevou

Obrázek Humming bird cake - dort kolibřík

Humming bird cake - dort kolibřík

Obrázek Jahodový sen od Martinky

Jahodový sen od Martinky

TOPlist