Hledat
Filters

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 150g másla
  • 1 vejce
  • 150g cukru
  • 8 lžic medu
  • 370g hladké mouky
  • prášek do pečiva

Krém:

  • 1 obyčejné Salko
  • 2 zakysané smetany
  • 1 ztužovač za studena
  • cca 150g drobečků z těsta
Postup přípravy:
  1. Jsou pro všechny, kteří milují moučníky z medu -jsou vynikající, měkké a naprosto žrací. Měla jsem co dělat, abych alespoň nějaké vyfotila… Není to klasický medovník, proto je k jídlu hned a není potřeba ho nechávat ulehávat.
  2. Rozpustíme máslo a smícháme s medem, vejcem a cukrem. Nakonec přidáme mouku s prdopečem. Nejraději vytvaruji rukou a pak dovyválím rovnou na plechu malým válečkem. Toto těsto je na malý plech. Pečeme při 170°C asi 15 minut. Odkrojíme okraje a později použije do těsta a na ozdobu.
  3. Když se těsto peče, připravíme si krém. Smícháme zakysanou smetanu a obyčejné Salko. Pak se přidají drobečky a promíchá se.Připravíme si podle návodu ztužovač za studena (do 100ml vody zašleháme pytlík ztužovače) a ihned nalijeme do krému. Může se použít i želatina v plátkách, ale s tím víc práce. Nějaké drobečky si nechte na ozdobu!
  4. Krém se natře na placku. Zbytek drobečků s těsta smícháme s rozdrcenými oříšky a nasypeme na krém. Dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist