Hledat

Noky s tvarohem

Potřebné přísady:

4-5 porcí:

  • 500g měkkého tvarohu
  • 250g hrubé mouky
  • 2-3 (dle velikosti) vejce
  • špetka soli
  • Co máteá rádi k podávání (rozpuštěné máslo, moučkový cukr se skořicí, žahour, šlehačka, apod.)
Postup přípravy:
  1. Tvaroh utřeme s vejci, přidáme mírně osolenou mouku a vypracujeme tužší těsto. Lžící namočenou ve vodě vykraujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5-7 minut. Uvařené noky vyjmeme a buď jen omastíme a posypeme moučkovým cukrem se skořicí, nebo podáváme s ovocnou omáčkou, ovocem a šlehačkou.
  2. Můžeme je také podávat k masům.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra na cibulce

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

TOPlist