Hledat

Obrácený švédsky koláč

Potřebné přísady:
  • 4ks jablek - omýt a nakrájet
  • 215g mouka polohrubá
  • 215g cukr krupice
  • 2ks vejce
  • 150g rozpuštěného másla
  • strouhanka
  • máslo na vymazání a vysypání formy
  • 2-3 lžičky mletá skořice
  • kousek čerstvě strouhaného muškátového ořechu
Postup přípravy:
  1. Jablka omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, cukr, skořici, strouhaný muškátový ořech a přilijeme rozpuštěné máslo. Směs důkladně promícháme a nalijeme na již připravené a poskládané jablka ve formě. Rozetřeme stěrkou po celé ploše a pečeme zhruba na 180° v předehřáté troubě 40 až 50 min.
  2. Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkový řez

Pudinkový řez

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Plackový dort alias medovník

Plackový dort alias medovník

Obrázek Hruška dušená v bílém víně

Hruška dušená v bílém víně

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Obrázek Čokoládové řezy z červené řepy

Čokoládové řezy z červené řepy

Obrázek Oči Sandokana

Oči Sandokana

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Koláč v domácí magii -  Čtverný koláč

Koláč v domácí magii - Čtverný koláč

TOPlist