Hledat

Obrácený švédsky koláč

Potřebné přísady:
  • 4ks jablek - omýt a nakrájet
  • 215g mouka polohrubá
  • 215g cukr krupice
  • 2ks vejce
  • 150g rozpuštěného másla
  • strouhanka
  • máslo na vymazání a vysypání formy
  • 2-3 lžičky mletá skořice
  • kousek čerstvě strouhaného muškátového ořechu
Postup přípravy:
  1. Jablka omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, cukr, skořici, strouhaný muškátový ořech a přilijeme rozpuštěné máslo. Směs důkladně promícháme a nalijeme na již připravené a poskládané jablka ve formě. Rozetřeme stěrkou po celé ploše a pečeme zhruba na 180° v předehřáté troubě 40 až 50 min.
  2. Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Hrušková bábovka

Hrušková bábovka

Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Obrázek Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Jahodové řezy

Jahodové řezy

Obrázek Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Nebeské slavnostní řezy - těmi opravdu ohromíte

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Tří mléčný dort

Tří mléčný dort

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Dort myší farma

Dort myší farma

TOPlist