Hledat

Obrácený švédsky koláč

Potřebné přísady:
  • 4ks jablek - omýt a nakrájet
  • 215g mouka polohrubá
  • 215g cukr krupice
  • 2ks vejce
  • 150g rozpuštěného másla
  • strouhanka
  • máslo na vymazání a vysypání formy
  • 2-3 lžičky mletá skořice
  • kousek čerstvě strouhaného muškátového ořechu
Postup přípravy:
  1. Jablka omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, cukr, skořici, strouhaný muškátový ořech a přilijeme rozpuštěné máslo. Směs důkladně promícháme a nalijeme na již připravené a poskládané jablka ve formě. Rozetřeme stěrkou po celé ploše a pečeme zhruba na 180° v předehřáté troubě 40 až 50 min.
  2. Dobrou chuť.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Obrázek Evičky nebeské koláčky

Evičky nebeské koláčky

Obrázek Nejrychlejší bublanina

Nejrychlejší bublanina

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Plněný copánek

Plněný copánek

Obrázek Nepečený belgický dort- jednoduchý a levný

Nepečený belgický dort- jednoduchý a levný

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

Obrázek Šlehačkové šátečky

Šlehačkové šátečky

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

TOPlist