Hledat

Okurková polévka

Potřebné přísady:
  • 4 větší sterilizované okurky
  • 1 brambor
  • 0,5 l vývaru
  • lžíce másla
  • 0,2dcl smetany
  • lžíce hl.mouky na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Okurky rozestrouháme, dáme na zpěněné máslo, osmažíme až začne krásné vonět, zaprášíme moukou, chvíli ještě necháme mouku zpěnit, zrůžovět a zalejeme vývarem. Dochutíme. Brambor pokrájíme na kostičky a zvlášť ho uvaříme v osolené vodě. Až je uvařený, tak ho přidáme do polévky, dodáme smetanu a necháme přejít varem.
  2. Polévku můžeme dochutit kapkou octu, záleží podle kyselosti nakládaných okurek. Polévku lze připravovat v létě i z čerstvých okurek ,kdy postup je stejný, pouze přikyselíme.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Zeleninová polévka by Romča

Zeleninová polévka by Romča

Obrázek Buřtguláš

Buřtguláš

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

TOPlist