Hledat

Okurková polévka

Potřebné přísady:
  • 4 větší sterilizované okurky
  • 1 brambor
  • 0,5 l vývaru
  • lžíce másla
  • 0,2dcl smetany
  • lžíce hl.mouky na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Okurky rozestrouháme, dáme na zpěněné máslo, osmažíme až začne krásné vonět, zaprášíme moukou, chvíli ještě necháme mouku zpěnit, zrůžovět a zalejeme vývarem. Dochutíme. Brambor pokrájíme na kostičky a zvlášť ho uvaříme v osolené vodě. Až je uvařený, tak ho přidáme do polévky, dodáme smetanu a necháme přejít varem.
  2. Polévku můžeme dochutit kapkou octu, záleží podle kyselosti nakládaných okurek. Polévku lze připravovat v létě i z čerstvých okurek ,kdy postup je stejný, pouze přikyselíme.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Recept - Dýňová polévka

Recept - Dýňová polévka

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Buřtguláš

Buřtguláš

TOPlist