Hledat

Okurková polévka

Potřebné přísady:
  • 4 větší sterilizované okurky
  • 1 brambor
  • 0,5 l vývaru
  • lžíce másla
  • 0,2dcl smetany
  • lžíce hl.mouky na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Okurky rozestrouháme, dáme na zpěněné máslo, osmažíme až začne krásné vonět, zaprášíme moukou, chvíli ještě necháme mouku zpěnit, zrůžovět a zalejeme vývarem. Dochutíme. Brambor pokrájíme na kostičky a zvlášť ho uvaříme v osolené vodě. Až je uvařený, tak ho přidáme do polévky, dodáme smetanu a necháme přejít varem.
  2. Polévku můžeme dochutit kapkou octu, záleží podle kyselosti nakládaných okurek. Polévku lze připravovat v létě i z čerstvých okurek ,kdy postup je stejný, pouze přikyselíme.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Buřtguláš

Buřtguláš

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Zeleninová polévka by Romča

Zeleninová polévka by Romča

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

TOPlist