Hledat

Okurková polévka

Potřebné přísady:
  • 4 větší sterilizované okurky
  • 1 brambor
  • 0,5 l vývaru
  • lžíce másla
  • 0,2dcl smetany
  • lžíce hl.mouky na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Okurky rozestrouháme, dáme na zpěněné máslo, osmažíme až začne krásné vonět, zaprášíme moukou, chvíli ještě necháme mouku zpěnit, zrůžovět a zalejeme vývarem. Dochutíme. Brambor pokrájíme na kostičky a zvlášť ho uvaříme v osolené vodě. Až je uvařený, tak ho přidáme do polévky, dodáme smetanu a necháme přejít varem.
  2. Polévku můžeme dochutit kapkou octu, záleží podle kyselosti nakládaných okurek. Polévku lze připravovat v létě i z čerstvých okurek ,kdy postup je stejný, pouze přikyselíme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek Zeleninová polévka by Romča

Zeleninová polévka by Romča

TOPlist