Hledat

Okurková polévka

Potřebné přísady:
  • 4 větší sterilizované okurky
  • 1 brambor
  • 0,5 l vývaru
  • lžíce másla
  • 0,2dcl smetany
  • lžíce hl.mouky na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Okurky rozestrouháme, dáme na zpěněné máslo, osmažíme až začne krásné vonět, zaprášíme moukou, chvíli ještě necháme mouku zpěnit, zrůžovět a zalejeme vývarem. Dochutíme. Brambor pokrájíme na kostičky a zvlášť ho uvaříme v osolené vodě. Až je uvařený, tak ho přidáme do polévky, dodáme smetanu a necháme přejít varem.
  2. Polévku můžeme dochutit kapkou octu, záleží podle kyselosti nakládaných okurek. Polévku lze připravovat v létě i z čerstvých okurek ,kdy postup je stejný, pouze přikyselíme.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Recept - Dýňová polévka

Recept - Dýňová polévka

TOPlist