Hledat
Filters

Ořechové řezy

Ořechové řezy - náročnější na přípravu, ale chuťově famózní


Potřebné přísady:

Těsto:

  • ½ kg hladké mouky
  • 150g cukru krupice
  • 150g tuku – stačí Hera
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jedlé sody

Pomazánka:

  • 80g cukru krupice
  • 120g másla
  • 2 lžíce medu
  • 350g vlašských ořechů

Krém:

  • ½ l mléka
  • 2 vanilkový puding
  • 250g másla
Postup přípravy:

Těsto:

  1. Rozpustit ve vodní lázni – NEVAŘIT!!
  2. Přidat 2 lžíce jedlé sody. 
Necháme zchladnout a přidáme ½ kg hladké mouky. 
Necháme chvíli odpočinout a uděláme na plech placku z jedné poloviny těsta ( jde to špatně, ruce, malý váleček- vydržet – stojí to za to)
  3. Placku upečeme cca 8 minut na 180 – Hlídat!!
  4. Vyklopíme na utěrku a natlačíme druhou placku na plech.
Na ni si připravíme ořechovou pomazánku:

Pomazánka:

  1. Do kastrůlku nasypeme 80g cukru krupice a necháme za stálého míchání lehce zkaramelizovat
  2. Ubereme teplotu a vmícháme :
120 g másla až se rozpustí, přidáme už bez zahřívání
2 lžíce medu
  3. a 350g vlašských ořechů, 
promícháme a rychle rozprostřeme na syrovou placku.
  4. Pečeme taky cca 8 minut.

Krém
:

  1. Uvařený pudink z půl l mléka a 2 sáčků vanilkového pudinku, trochu cukru (tím jsem začala, aby pudink vychladl) vyšleháme s kostkou másla (250 g)
.
  2. Studenou placku namažeme krémem a přiklopíme ořechovou plackou. To byl největší problém, vůbec jsem nevěděla jak ji z toho pečícího papíru dostat na ten krém. No nějak se mi to povedlo, ale potřebovala bych na to 4 ruce. Nemáte někdo nějaký nápad? 
Necháme do druhého dne v lednici a pak už si jen pochutnáváme, je to zážitek.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist