Hledat

Ořechový koláč s jablky

Potřebné přísady:
  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 250 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové, …)
  • 3 vejce
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 1 jablko
  • Perníkové koření
  • Lžíce medu
Postup přípravy:
  1. V misce smíchejte mouku, mleté ořechy, kypřící prášek a koření.
  2. Přidejte med, vejce, rostlinné mléko a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  3. Těsto vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a ozdobte oloupaným a na plátky nakrájeným jablkem.
  4. Pečte na 180° asi 40 minut a průběžně kontrolujte špejlí.
  5. Přibližné výživové hodnoty na 1/8 koláče:
  6. Energetická hodnota: 258 kcal
  7. Bílkoviny: 8,1 g
  8. Sacharidy: 22,6 g
  9. Tuky: 14,7 g
  10. Vláknina: 4,1 g
  11. Náklady na suroviny (na celý koláč): cca 80,-
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Skořicovo jablečné mafiny

Skořicovo jablečné mafiny

Obrázek Lemon Ginger and Pepper Cake

Lemon Ginger and Pepper Cake

Obrázek Bounty řezy od Sussan

Bounty řezy od Sussan

Obrázek Buchty s tvarohem a povidly

Buchty s tvarohem a povidly

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Milka fialový koláč

Milka fialový koláč

Obrázek Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Obrázek Perník s povidly a ořechy

Perník s povidly a ořechy

Obrázek Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Obrázek Jahodové rezy

Jahodové rezy

Obrázek Maďarské rezy

Maďarské rezy

TOPlist