Hledat

Ovesný raw jogurt

Potřebné přísady:
  • 3 hrnečky kvalitních ovesných vloček
  • 3 hrnečky vody
  • 1/4 lžičky vanilkové esence
  • 3 kapky stévie nebo 1 polévková lžíce agáve nebo javorového sirupu kdo co má rád
Postup přípravy:
  1. Dejte ovesné vločky do skleněné nebo kovové mísy a přidejte vodu a nechte přes noc máčet. Ráno přeceďte přes cedník a propláchněte pořádně studenou vodou. Nechte okapat a opět přidejte tři šálky vody a na vysokou rychlost mixujte do hladka. Dejte zpět do misky a přikryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě. Průvan vadí při procesu fermentace.
  2. Jednou nebo dvakrát denně promíchejte a ujistěte se, že utěrka je pěkně vlhká. Doba než budete mít jogurt vetšinou trvá 3-4 dny kvašení. Pokud jste již spokojeni s kyselostí vašeho ovesného jogurtu přidejte pár lžiček vody, vanilku a sladidlo. Jogurt vydrží cca 5 dnů v chladničce. Také můžete osladit smrkovým medem pokud máte rádi.
  3. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Salátek z rukoly s kozím sýrem podle Deli

Obrázek Vegetariánska smotana

Vegetariánska smotana

Obrázek Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča

Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča

Obrázek Mrkvounová pomazánka alá humr

Mrkvounová pomazánka alá humr

Obrázek Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Obrázek Karamelizované tofu

Karamelizované tofu

Obrázek Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Obrázek Pečená jablíčka v kabátku by Romča

Pečená jablíčka v kabátku by Romča

Obrázek Zapečený plněný lilek od Markétky

Zapečený plněný lilek od Markétky

Obrázek Ovesné domácí sušenky

Ovesné domácí sušenky

Obrázek Datľové tyčinky inšpirované tyčinkami Twix

Datľové tyčinky inšpirované tyčinkami Twix

Obrázek Fazolový hummus

Fazolový hummus

TOPlist