Hledat

Ovesný raw jogurt

Potřebné přísady:
  • 3 hrnečky kvalitních ovesných vloček
  • 3 hrnečky vody
  • 1/4 lžičky vanilkové esence
  • 3 kapky stévie nebo 1 polévková lžíce agáve nebo javorového sirupu kdo co má rád
Postup přípravy:
  1. Dejte ovesné vločky do skleněné nebo kovové mísy a přidejte vodu a nechte přes noc máčet. Ráno přeceďte přes cedník a propláchněte pořádně studenou vodou. Nechte okapat a opět přidejte tři šálky vody a na vysokou rychlost mixujte do hladka. Dejte zpět do misky a přikryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě. Průvan vadí při procesu fermentace.
  2. Jednou nebo dvakrát denně promíchejte a ujistěte se, že utěrka je pěkně vlhká. Doba než budete mít jogurt vetšinou trvá 3-4 dny kvašení. Pokud jste již spokojeni s kyselostí vašeho ovesného jogurtu přidejte pár lžiček vody, vanilku a sladidlo. Jogurt vydrží cca 5 dnů v chladničce. Také můžete osladit smrkovým medem pokud máte rádi.
  3. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zeleninový krém vege

Zeleninový krém vege

Obrázek Hrachové žrádlo

Hrachové žrádlo

Obrázek Buchtičky se šodó by Romča

Buchtičky se šodó by Romča

Obrázek Čočková s ředkvičkou

Čočková s ředkvičkou

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Recept - Tofu ala "Míchaná vajíčka"

Recept - Tofu ala "Míchaná vajíčka"

Obrázek Plněná vegetariáská cuketa

Plněná vegetariáská cuketa

Obrázek Chia pudink s čokoládou

Chia pudink s čokoládou

Obrázek Pečené fíky s citrónovým krémem

Pečené fíky s citrónovým krémem

Obrázek Pikantní dýňová pomazánka

Pikantní dýňová pomazánka

Obrázek Vločkové lívance - bez mouky

Vločkové lívance - bez mouky

Obrázek Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

TOPlist