Hledat

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 250ml vlažného mléka
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 celé droždí

Na dokončení:

  • strouhaný tvaroh
  • rozpuštěné máslo
  • cukr moučka
Postup přípravy:
  1. Droždí rozdrobíme zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, vejce, špetku soli a necháme stroj nebo ručně vypracujeme těsto. Těsto necháme vykynout a rozdělíme na dílky které plníme zvoleným ovocem. V našem případě jsou to dnes jahody. Knedlíky vhodím do vroucí vody a vařím cca 8 minut. Hned jak vyndám propíchnu vidličkou. Máslo rozpustíme, knedlíky dáme na talíř, nastrouháme tvaroh, posypeme cukrem moučka a přelijeme rozpuštěným máslem. Každý podle chuti.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Zapečené šunkové rolky

Zapečené šunkové rolky

Obrázek Noky s tvarohem

Noky s tvarohem

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

Vepřové medailonky se žampionovou omáčkou a bramborovými noky

TOPlist