Hledat

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Potřebné přísady:
  • 500g polohrubé mouky
  • 250ml vlažného mléka
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 celé droždí

Na dokončení:

  • strouhaný tvaroh
  • rozpuštěné máslo
  • cukr moučka
Postup přípravy:
  1. Droždí rozdrobíme zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, vejce, špetku soli a necháme stroj nebo ručně vypracujeme těsto. Těsto necháme vykynout a rozdělíme na dílky které plníme zvoleným ovocem. V našem případě jsou to dnes jahody. Knedlíky vhodím do vroucí vody a vařím cca 8 minut. Hned jak vyndám propíchnu vidličkou. Máslo rozpustíme, knedlíky dáme na talíř, nastrouháme tvaroh, posypeme cukrem moučka a přelijeme rozpuštěným máslem. Každý podle chuti.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Recept - Gnocchi s lososem, špenátem a sýrovou omáčkou

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Ďábelské maso

Ďábelské maso

Obrázek Čínská směs s rýží

Čínská směs s rýží

Obrázek Tradiční vepřová pečeně

Tradiční vepřová pečeně

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Mleté s bramborovým salátem

Mleté s bramborovým salátem

Obrázek Zelné placky

Zelné placky

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

TOPlist