Hledat
Filters

Ovozelová šťáva od Terez

Tenhle recept je od Terez a věřím, že způsobí malou revoluci v chlastacích návycích mých dětí. Džusy jsou totiž něco, co z nějakého důvodu milujou. Kdybych je kupovala, což nedělám, zařve tady 1-2 krabice za den. Ke krabicákům nemám důvěru hned z několika důvodů - zbytečný obal, mega poměr cukru k vodě, nejasný původ a složení. Určitě nejlepší by bylo odšťavit pomeranče a pít čerstvou šťávu. Svět by byl nuda kdyby byla jenom jedna možnost jak si edělat džus taky tady jeden je. Ne 100% pomerančovej, ale náš! Tady víte co tam máte a na jeden zátah zaplníte ledničku na týden dopředu, bez barviv, konzervantů a světe div se z ovozelu!

Potřebné přísady:
  • 5 litrů vody
  • 500 g cukru (já jsem dala 200g)
  • 3 lžičky kyseliny citronové
  • 200 g mrkve
  • 2 pomeranče
  • 1/2 citronu
Postup přípravy:
  1. Ve velkém hrnci svaříme 5 litrů vody s cukrem a kyselinou citronovou. Ovoce a mrkev důkladně omyjeme a oloupeme, vaříme 45minut v papiňáku. Poté rozmixujeme, smícháme se svařenou vodou a přecedíme přes jemné sítko. Přelijeme do lahví a skladujeme v chladu. Nejlepší je 2.-3. den.
  2. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist