Hledat

Pampeliškový med - domácí

Potřebné přísady:
  • 300ks květů
  • 2ks omytých citronů
  • 1 litr vody
  • 1 kg cukru
Postup přípravy:
  1. Připravíme si kastrol a dáme do něj všechny květy pampelišek, citron omytý a nakrájený na kolečka a litr vody. Povařím 10 minut a nechám louhovat 24h. Po 24h přecedím přes plátýnko, pořádně vymačkám potom přidám 1kg cukru a svařuji a svařuji až mám hustotu jak chci!Ale je fakt, že není tuhý jako klasický včelí med! Někde jsem četla recept ,kde dávali 2kg cukru, ale to mi připadá moc! Papkám na chlebíku s máslem, do čaje a i někdy do marcipánu!
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Vejce na kyselo

Vejce na kyselo

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

TOPlist