Hledat

Pampeliškový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 500ks květů pampelišky
  • 3,5l vody
  • pomeranč bio - lze nahradit citrony či limetou
  • 2,7 kg cukru - ( třtinový je lepší)
  • 1 balení kyselina citronová
Postup přípravy:
  1. Natrháme pampelišky jen hlavičky, nejlepší je trhat ráno.
  2. Hlavičky omyjeme a necháme chvilku ve vodě, aby vyplavalo vše co tam nepatří. Moje babička to nedělala, aby nepřišla o pyl v květech. Každý tedy udělá dle sebe.
  3. Potom dáme panpelišky do kastrolu a přidáme na plátky nakrájenými pomeranč a také kyselinu citronovou. Kdo nechce dávat kyselinu přidá šťávu z 5 citronů.
  4. Přilijeme vodu a přivedeme k varu, ztlumíme a necháme probublávat 15-20 minutek. Odstavíme a necháme 24h macerovat.
  5. Po 24 hodinách přecedíme přes cedník a následně přes plenu či plátýnko a dáme na sporák. Přidáme cukr a vaříme až nám směs zhoustne. Plníme do čistých láhví ještě horké.
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horká čokoláda s marshmallow

Horká čokoláda s marshmallow

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Salát s krevetami by Romča

Salát s krevetami by Romča

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Pampeliškový med - domácí

Pampeliškový med - domácí

Obrázek Jahodové mlieko

Jahodové mlieko

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Extrakt ze skořicové kůry

Extrakt ze skořicové kůry

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

TOPlist