Hledat

Pampeliškový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 500ks květů pampelišky
  • 3,5l vody
  • pomeranč bio - lze nahradit citrony či limetou
  • 2,7 kg cukru - ( třtinový je lepší)
  • 1 balení kyselina citronová
Postup přípravy:
  1. Natrháme pampelišky jen hlavičky, nejlepší je trhat ráno.
  2. Hlavičky omyjeme a necháme chvilku ve vodě, aby vyplavalo vše co tam nepatří. Moje babička to nedělala, aby nepřišla o pyl v květech. Každý tedy udělá dle sebe.
  3. Potom dáme panpelišky do kastrolu a přidáme na plátky nakrájenými pomeranč a také kyselinu citronovou. Kdo nechce dávat kyselinu přidá šťávu z 5 citronů.
  4. Přilijeme vodu a přivedeme k varu, ztlumíme a necháme probublávat 15-20 minutek. Odstavíme a necháme 24h macerovat.
  5. Po 24 hodinách přecedíme přes cedník a následně přes plenu či plátýnko a dáme na sporák. Přidáme cukr a vaříme až nám směs zhoustne. Plníme do čistých láhví ještě horké.
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Posuch

Posuch

Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

Obrázek Zmrzlina z banánu

Zmrzlina z banánu

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Sýrové krekry

Sýrové krekry

Obrázek Klobáskové koláčky

Klobáskové koláčky

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Hroznovo-bonbonové housenky a ještěrky od Pedro

Obrázek Turecký med

Turecký med

Obrázek Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Obrázek Langoše

Langoše

TOPlist