Hledat

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 6 plátků želatiny
  • 500ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 300g bílého jogurtu
  • 50g sladu
  • 200g jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Postup přípravy:
  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně vyklepneme na talířek. Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Buchta Otesánek

Buchta Otesánek

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Obrázek Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

Obrázek Banánová mlsnotka

Banánová mlsnotka

Obrázek Nepečená kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda

Obrázek Rychlá banánová buchta

Rychlá banánová buchta

Obrázek Topený křehký závin

Topený křehký závin

Obrázek Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Obrázek Srdíčková bábovka

Srdíčková bábovka

Obrázek Sypké tvarohové řezy

Sypké tvarohové řezy

TOPlist