Hledat

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 6 plátků želatiny
  • 500ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 300g bílého jogurtu
  • 50g sladu
  • 200g jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Postup přípravy:
  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně vyklepneme na talířek. Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake

Obrázek Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Obrázek Jahodový sen

Jahodový sen

Obrázek Snídaňový koláč "Co dům dal"

Snídaňový koláč "Co dům dal"

Obrázek Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Obrázek Kysnutý pudingový koláčik

Kysnutý pudingový koláčik

Obrázek Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

Obrázek Borůvkové scones ze špaldy

Borůvkové scones ze špaldy

Obrázek Tvarohové řezy s hruškami

Tvarohové řezy s hruškami

Obrázek Super rychlý tvarohový koláč

Super rychlý tvarohový koláč

Obrázek Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

TOPlist