Hledat

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 6 plátků želatiny
  • 500ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 300g bílého jogurtu
  • 50g sladu
  • 200g jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Postup přípravy:
  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně vyklepneme na talířek. Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá kakaová buchta

Rychlá kakaová buchta

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Pamlsek paní mistrové

Pamlsek paní mistrové

Obrázek Originální Chodské koláče

Originální Chodské koláče

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Charlotte alá korytnačka

Charlotte alá korytnačka

Obrázek Ananasový koláč s višněmi

Ananasový koláč s višněmi

Obrázek Kakaová roláda

Kakaová roláda

Obrázek Frgále podle Pavlínky

Frgále podle Pavlínky

Obrázek Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

TOPlist