Hledat

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 6 plátků želatiny
  • 500ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 300g bílého jogurtu
  • 50g sladu
  • 200g jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru (very dark)
Postup přípravy:
  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany. Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky. Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout. Druhý den opatrně vyklepneme na talířek. Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Hadí koláč

Hadí koláč

Obrázek Nejrychlejší muffiny

Nejrychlejší muffiny

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Obrázek Lehký dezert

Lehký dezert

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Malinový ombré dort

Malinový ombré dort

Obrázek Plackový dort alias medovník

Plackový dort alias medovník

Obrázek Jahodové rezy

Jahodové rezy

Obrázek Humming bird cake - dort kolibřík

Humming bird cake - dort kolibřík

Obrázek Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

TOPlist