Hledat

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Potřebné přísady:
  • 250g polohrubé mouky
  • 170g cukru
  • 80ml oleje
  • 150ml mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce

Na pařížský krém:

  • 2 smetany na šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • 2 tyčinky ledových kaštanů

Navíc:

  • 1 tyčinka Margot
Postup přípravy:
  1. Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
  2. Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
  3. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Afrika řezy

Afrika řezy

Obrázek Ořechové snění

Ořechové snění

Obrázek Galettes s rebarborou a jahodami

Galettes s rebarborou a jahodami

Obrázek Ořechový dort

Ořechový dort

Obrázek Makové květinky

Makové květinky

Obrázek Jahodovej muflak

Jahodovej muflak

Obrázek Jahodový pohár podle Sylvie

Jahodový pohár podle Sylvie

Obrázek Prababiččina metýnka

Prababiččina metýnka

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Ranní rosa

Ranní rosa

Obrázek Pohrkané řezy - rychlovka

Pohrkané řezy - rychlovka

Obrázek Little cheesecakes

Little cheesecakes

TOPlist