Hledat

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Potřebné přísady:
  • 250g polohrubé mouky
  • 170g cukru
  • 80ml oleje
  • 150ml mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce

Na pařížský krém:

  • 2 smetany na šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • 2 tyčinky ledových kaštanů

Navíc:

  • 1 tyčinka Margot
Postup přípravy:
  1. Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
  2. Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
  3. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sachr dort z jablek

Sachr dort z jablek

Obrázek Výborné nadýchané koblihy

Výborné nadýchané koblihy

Obrázek Kokosový řez se šlehačkou

Kokosový řez se šlehačkou

Obrázek Cheesecake s limetkovým krémem

Cheesecake s limetkovým krémem

Obrázek Koláčik s croasantem podle pana Petra

Koláčik s croasantem podle pana Petra

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Šneci z kynutého těsta s pudinkem a povidlím

Šneci z kynutého těsta s pudinkem a povidlím

Obrázek Čokoládové vynikajicí muffiny

Čokoládové vynikajicí muffiny

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Tvarohová zebra

Tvarohová zebra

Obrázek Trubičky poctivé domácí

Trubičky poctivé domácí

Obrázek Šlehačkové kuličky

Šlehačkové kuličky

TOPlist