Hledat

Pařížský dort

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 žloutky
  • 300g cukru moučky
  • 150ml vody
  • 150ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1PDP
  • lžíce kakaa

Krém:

  • 4 šlehačky
  • 300g hořké čokolády
  • rybízový džem

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 50g tuku
Postup přípravy:
  1. Den předem si připravíme krém: Uvaříme si šlehačku s nalámanou čokoládou, dáme na noc vychladit do ledničky, na druhý den vyšleháme na jemný krém.
  2. Žloutky oddělíme od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej s vodou a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali a pečeme asi půl hodiny při 180°C.
  3. Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout, po vychladnutí pomažeme rybízovou marmeládou a potřeme vyšlehaným krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že čokoládu si nalámeme na kousky a společně s tukem ji rozpustíme v horké vodní lázni dohladka.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Perník z cukety

Recept - Perník z cukety

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Zmrzlinová bábovka od Lenky

Zmrzlinová bábovka od Lenky

Obrázek Tvarohové štuclíky

Tvarohové štuclíky

Obrázek Rozpeky se švestkami

Rozpeky se švestkami

Obrázek Banánové řezy

Banánové řezy

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Frgále

Frgále

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

TOPlist