Hledat

Pařížský dort

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 žloutky
  • 300g cukru moučky
  • 150ml vody
  • 150ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1PDP
  • lžíce kakaa

Krém:

  • 4 šlehačky
  • 300g hořké čokolády
  • rybízový džem

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 50g tuku
Postup přípravy:
  1. Den předem si připravíme krém: Uvaříme si šlehačku s nalámanou čokoládou, dáme na noc vychladit do ledničky, na druhý den vyšleháme na jemný krém.
  2. Žloutky oddělíme od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej s vodou a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali a pečeme asi půl hodiny při 180°C.
  3. Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout, po vychladnutí pomažeme rybízovou marmeládou a potřeme vyšlehaným krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že čokoládu si nalámeme na kousky a společně s tukem ji rozpustíme v horké vodní lázni dohladka.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchta od babinky

Buchta od babinky

Obrázek Hadí koláč

Hadí koláč

Obrázek Řezy s podmáslím

Řezy s podmáslím

Obrázek Pamlsek paní mistrové

Pamlsek paní mistrové

Obrázek Koláče z jemného máslového těsta

Koláče z jemného máslového těsta

Obrázek Hanácké koláčky

Hanácké koláčky

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Letní třešňový dort

Letní třešňový dort

Obrázek Kiwi řezy

Kiwi řezy

Obrázek Karamelové větrníčky

Karamelové větrníčky

Obrázek Jahodové řezy Mrož

Jahodové řezy Mrož

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

TOPlist