Hledat

Pařížský dort

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 žloutky
  • 300g cukru moučky
  • 150ml vody
  • 150ml oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1PDP
  • lžíce kakaa

Krém:

  • 4 šlehačky
  • 300g hořké čokolády
  • rybízový džem

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 50g tuku
Postup přípravy:
  1. Den předem si připravíme krém: Uvaříme si šlehačku s nalámanou čokoládou, dáme na noc vychladit do ledničky, na druhý den vyšleháme na jemný krém.
  2. Žloutky oddělíme od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej s vodou a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali a pečeme asi půl hodiny při 180°C.
  3. Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout, po vychladnutí pomažeme rybízovou marmeládou a potřeme vyšlehaným krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že čokoládu si nalámeme na kousky a společně s tukem ji rozpustíme v horké vodní lázni dohladka.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Snadné čokoládové muffiny

Snadné čokoládové muffiny

Obrázek Dobrý štrůdl

Dobrý štrůdl

Obrázek  Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Cheesecake s bielou cokoladou a cucoriedkami

Obrázek Piškotový dortík

Piškotový dortík

Obrázek Nejrychlejší muffiny

Nejrychlejší muffiny

Obrázek Kefírovka

Kefírovka

Obrázek Bramborové rohlíčky

Bramborové rohlíčky

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Super rychlá buchta

Super rychlá buchta

Obrázek Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Obrázek Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

TOPlist