Hledat

Perníčky s vitráží

Potřebné přísady:
  • 450g hladká mouka
  • 150g cukr moučka
  • 2 vejce lžička jedlé sody
  • 125g teplého medu
  • polovina balíčku koření do perníku
  • 100g máslo
Postup přípravy:
  1. Suroviny smícháme a dobře prohněteme. Já použila kuchyňský robot, ale můžete ručně či použít domácí pekárnu. Ubalíme do fólie a nacháme 2-3 hodiny odpočívat. Já nechávám většinou do druhého dne, ale není to nutné - vyzkoušeno mám také. Bonbóny jsem použila Bonpari, vložíme do sáčku a rozbíjíme kladivem nebo paličkou na maso. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme a vykrajujeme tvary, uprostřed s nějakou dírkou. Nezapomeneme na dírku k zavěšení. Kytička, kolečko apod. Dáme péct na pekáč vyložený pečícím papírem, zhruba v polovině pečení vyndáme a dírky naplníme sypkou směsí bonbonů a pečeme dál. Po upečení vyndáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme vychladnout.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Šlehačkové rohlíčky od Helenky

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

Obrázek Madlenky by Romča

Madlenky by Romča

Obrázek Dánské vanilkové věnečky

Dánské vanilkové věnečky

Obrázek Mrkvové cukroví

Mrkvové cukroví

Obrázek Vánočka podle Pavlínky

Vánočka podle Pavlínky

Obrázek Dortíčky - nejen vánoční

Dortíčky - nejen vánoční

Obrázek Linecké solamylové koláčky

Linecké solamylové koláčky

Obrázek Mozartovy špičky s oříšky

Mozartovy špičky s oříšky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Obrázek Indiánci

Indiánci

TOPlist