Hledat

Perníčky s vitráží

Potřebné přísady:
  • 450g hladká mouka
  • 150g cukr moučka
  • 2 vejce lžička jedlé sody
  • 125g teplého medu
  • polovina balíčku koření do perníku
  • 100g máslo
Postup přípravy:
  1. Suroviny smícháme a dobře prohněteme. Já použila kuchyňský robot, ale můžete ručně či použít domácí pekárnu. Ubalíme do fólie a nacháme 2-3 hodiny odpočívat. Já nechávám většinou do druhého dne, ale není to nutné - vyzkoušeno mám také. Bonbóny jsem použila Bonpari, vložíme do sáčku a rozbíjíme kladivem nebo paličkou na maso. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme a vykrajujeme tvary, uprostřed s nějakou dírkou. Nezapomeneme na dírku k zavěšení. Kytička, kolečko apod. Dáme péct na pekáč vyložený pečícím papírem, zhruba v polovině pečení vyndáme a dírky naplníme sypkou směsí bonbonů a pečeme dál. Po upečení vyndáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme vychladnout.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kávová srdíčka

Kávová srdíčka

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Kokosovo tatrankové cukroví

Kokosovo tatrankové cukroví

Obrázek Vánoční mandlová kolečka

Vánoční mandlová kolečka

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Obrázek Medvídci

Medvídci

Obrázek Banánky

Banánky

Obrázek Kokosové koule

Kokosové koule

Obrázek Kokosky

Kokosky

Obrázek Rafaelo kulicky

Rafaelo kulicky

Obrázek Měkkoučké Medenki

Měkkoučké Medenki

TOPlist