Hledat

Perníčky s vitráží

Potřebné přísady:
  • 450g hladká mouka
  • 150g cukr moučka
  • 2 vejce lžička jedlé sody
  • 125g teplého medu
  • polovina balíčku koření do perníku
  • 100g máslo
Postup přípravy:
  1. Suroviny smícháme a dobře prohněteme. Já použila kuchyňský robot, ale můžete ručně či použít domácí pekárnu. Ubalíme do fólie a nacháme 2-3 hodiny odpočívat. Já nechávám většinou do druhého dne, ale není to nutné - vyzkoušeno mám také. Bonbóny jsem použila Bonpari, vložíme do sáčku a rozbíjíme kladivem nebo paličkou na maso. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme a vykrajujeme tvary, uprostřed s nějakou dírkou. Nezapomeneme na dírku k zavěšení. Kytička, kolečko apod. Dáme péct na pekáč vyložený pečícím papírem, zhruba v polovině pečení vyndáme a dírky naplníme sypkou směsí bonbonů a pečeme dál. Po upečení vyndáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme vychladnout.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Lucčiny perníčky ihned měkké - velikonoční, vánoční

Obrázek Tvarohové cukroví

Tvarohové cukroví

Obrázek Mráčky

Mráčky

Obrázek Kokosové kostky nepečené

Kokosové kostky nepečené

Obrázek Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Obrázek Vánoční maková kolečka  s povidly

Vánoční maková kolečka s povidly

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Kokosové věnečky

Kokosové věnečky

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

TOPlist