Hledat

Petrželový krém

Potřebné přísady:
  • 5-6 větších petrželí
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • rozmarýn
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
Postup přípravy:
  1. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky pokrájenou petržel, chvíli restujeme. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a rozmarýn a vaříme do změknutí petržele. Poté polévku rozmixujeme. Pro zjemnění můžete přidat smetanu ke šlehání a krátce polévku povařit.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek Kulajda

Kulajda

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Buřtguláš

Buřtguláš

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

TOPlist