Hledat

Petrželový krém

Potřebné přísady:
  • 5-6 větších petrželí
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • rozmarýn
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
Postup přípravy:
  1. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky pokrájenou petržel, chvíli restujeme. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a rozmarýn a vaříme do změknutí petržele. Poté polévku rozmixujeme. Pro zjemnění můžete přidat smetanu ke šlehání a krátce polévku povařit.
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Kulajda

Kulajda

TOPlist