Hledat

Petrželový krém

Potřebné přísady:
  • 5-6 větších petrželí
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • rozmarýn
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
Postup přípravy:
  1. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky pokrájenou petržel, chvíli restujeme. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a rozmarýn a vaříme do změknutí petržele. Poté polévku rozmixujeme. Pro zjemnění můžete přidat smetanu ke šlehání a krátce polévku povařit.
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Obrázek Vlašské vyloupané ořechy na prodej

Vlašské vyloupané ořechy na prodej

Obrázek Zapečené papriky s tofu a jáhlami

Zapečené papriky s tofu a jáhlami

Obrázek Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč

Obrázek Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Obrázek Chia pudink s čokoládou

Chia pudink s čokoládou

Obrázek Adzuki

Adzuki

Obrázek Cícerový guláš

Cícerový guláš

Obrázek Hríbovica

Hríbovica

Obrázek Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Kynutý chleba bez hnětení - kynutý

Obrázek Pečená červená řepa se sýrem

Pečená červená řepa se sýrem

Obrázek Houbový guláš z ryzce

Houbový guláš z ryzce

TOPlist