Hledat

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 1 sáček bramborového těsta v prášku
  • 1 vejce
  • vodu

Náplň:

  • povidla

Na ozdobení:

  • 1 tvaroh
  • 1 vanilinový cukr
  • mléko
Postup přípravy:
  1. Tvaroh s cukrem promícháme -pokud je hustý dolejeme trochou mléka.POZOR nesmí být moc řídký.
  2. Z bramborového těsta v prášku, vejce a dle potřeby vody vytvoříme těsto. Necháme chvíli spočnout, aby zvláčnělo. Těsto vyválíme cca na 3mm plát. Sklenicí vykrojíme kolečka, které naplníme povidly. Přehneme na půl a vydličkou zamáčkneme okraje. V hrnci vaříme lehce osolenou vodu vložíme postupně pirožky a lehce promícháme aby se nespojily, až vyplavou, necháme cca 3min povařit. Vytáhneme děrovanou naběračkou a vložíme do nádoby s trochou másla, aby se neslepily.
  3. Podáváme teplé a ozdobíme ochuceným tvarohem.
  4. Dobrou chuť.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Banánovo jahodový crumble

Banánovo jahodový crumble

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Slaný štrůdl rychlá večeře

Slaný štrůdl rychlá večeře

Obrázek GHÍ

GHÍ

Obrázek Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Hnětánky z pohraničí s Bavorskem

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Turecký med

Turecký med

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

TOPlist