Hledat

Piškot s kokosovým krémem

Potřebné přísady:

Piškot:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g hladké mouky
  • 5 lžic oleje

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 150g kokosu
Postup přípravy:
  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Pečeme při 180°C 20-30 min. (dle trouby).
  3. Smetanu nalijeme do kastrolu a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha.Do ní vmícháme kokos a krémem pomažeme piškot.Dáme vychladit na nejméně 5 hodin, aby šlehačka řádně ztuhla a pak už jen krájíme na kostky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohové rohlíčky

Tvarohové rohlíčky

Obrázek Terčiny Olé řezy

Terčiny Olé řezy

Obrázek Jahodový pěnový dort

Jahodový pěnový dort

Obrázek Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

Obrázek Rychlá buchta s ovocem a  bez tuku

Rychlá buchta s ovocem a bez tuku

Obrázek Jablečný krambl (crumble)

Jablečný krambl (crumble)

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

Obrázek Tunel z Be Be sušenek

Tunel z Be Be sušenek

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

TOPlist