Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Piškot s kokosovým krémem

Potřebné přísady:

Piškot:

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 200 g hladké mouky
  • 5 lžic oleje

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 150g kokosu
Postup přípravy:
  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Pečeme při 180°C 20-30 min. (dle trouby).
  3. Smetanu nalijeme do kastrolu a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha.Do ní vmícháme kokos a krémem pomažeme piškot.Dáme vychladit na nejméně 5 hodin, aby šlehačka řádně ztuhla a pak už jen krájíme na kostky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Jablečný koláč s pomerančovým krémem

Obrázek Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Velikonoční beránek by Romča

Velikonoční beránek by Romča

TOPlist