Hledat

Piškotové koblihy - Maleč

Potřebné přísady:
  • 7 dkg másla
  • 7 dkg moučkového cukru
  • kůra a šťáva z ½ citrónu
  • 2 lžíce rumu
  • 3 žloutky
  • 1 vejce
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 25 dkg hladké mouky
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • ¼ l vlažného mléka
  • špetka soli
  • marmeláda, tuk na smažení
Postup přípravy:
  1. Rozpustíme máslo, zamícháme do něj cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme šťávu i kůru z citrónu, rum, sůl, žloutky,celé vejce a opět šleháme.
  2. Přidáme mouky, kvásek, mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Vyválíme polovinu těsta, naznačíme kroužky, dáme kopeček marmelády, přiklopíme druhým těstem a vykrajujeme koblížky. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající Chotinské řezy

Vynikající Chotinské řezy

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Frgále podle Pavlínky

Frgále podle Pavlínky

Obrázek Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Smetanovo-tvarohový dort s dětskými piškoty

Obrázek Lekvárové závinčeky

Lekvárové závinčeky

Obrázek Perník s ořechy

Perník s ořechy

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Obrázek Kropenatá buchta

Kropenatá buchta

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Borůvkové scones ze špaldy

Borůvkové scones ze špaldy

TOPlist