Hledat

Pizza po česko - slovensku

Potřebné přísady:

TĚSTO

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 balíčku sušeného droždí nebo 1 kostičky čerstvého droždí
  • 1 hrnek ( 250ml ) vlažné vody
  • 2-3 lžíce oleje ( nejlépe olivového )

NÁPLŇ

  • kečup nejlépe domácí
  • česnek
  • olej
  • cibule
  • žampiony v konzervě nebo čerstvé
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • šunkový salám krájený
  • suchý nebo polosuchý salám krájený
  • rajčata
  • papriky
  • strouhaný Eidam
  • oregano
  • bazalka
Postup přípravy:
  1. Z přísad na těsto důkladně vypracujeme vláčné těsto ( zpracováváme na vále ), které necháme na teplém místě cca 3/4 hodiny kynout. Během kynutí těsta si připravíme náplň : Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, sůl, pepř a kmín a chvíli podusíme. Do kečupu prolisujeme česnek a přidáme trochu oregana. Oba druhy salámů nakrájíme na nudličky a smícháme dohromady. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka ( použijte hodně ostrý nůž nebo pilkový nůž na pečivo ).
  2. Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, nožem vykrojíme úhledné kolo - zbytky těsta necháme a pak z nich můžeme udělat 1 minipizzu :-) . Vykrojená kola dáme na plech s pečícím papírem, potřeme nejlépe olivovým olejem, kečupem a trochu posolíme a posypeme oreganem a bazalkou. Na to rozložíme papriky a kolečka rajčat . Zasypeme sýrem, poklademe žampiony a na závěr rozložíme salámové nudličky. Kdo chce pizzu ještě voňavější, může přidat ještě trochu koření. Dáme péct. Když jsou okraje pizzy pěkně růžové, pizza je tak akorát křupavá… Pečeme v řádně vyhřáté troubě na 250°C asi 1/4 hodinky. Pravá italská pizza se peče ve speciálních pecích, které jsou rozžhavené na 300°C a více !!! Takže opravdu péct na maximum !
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Quiche s brokolicí, slaninou a hráškem by Romča

Obrázek Vepřové maso pečené ve smetaně

Vepřové maso pečené ve smetaně

Obrázek Lasagne

Lasagne

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

TOPlist