Hledat

Pizza s kváskem Lievito Madre

Potřebné přísady:
  • 450g voda
  • 600g mouka manitoba nebo jiná mouka na pizzu
  • 100g Lievito Madre - (v plné síle - nakrmený před třemi až pěti hodinami)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1-3 lžičky soli
Postup přípravy:
  1. Mouku smícháme s vodou a necháme hodinu až dvě odpočívat. Potom přidáme Lievito Madre, promísíme v robotu na první stupeň 2-4 minuty a necháme hodinu odpočívat.
  2. Po hodině přidáme olej a sůl a vymícháme v robotu 15-20 minut na stupeň 2-3. Dáme do mísy vymyzané olejem, přeložíme a necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách přeložíme, necháme opět kynout 30 minut a dáme do lednice.
  3. V lednici necháme 2-3 dny. Potom vyndáme, rozdělíme na tři díly a necháme v teple alepsoň hodinu kynout. Následně postupujeme už jako při přípravě jakékoli jiné pizzy.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Bramborový guláš

Bramborový guláš

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

TOPlist