Hledat

Pizza s kváskem Lievito Madre

Potřebné přísady:
  • 450g voda
  • 600g mouka manitoba nebo jiná mouka na pizzu
  • 100g Lievito Madre - (v plné síle - nakrmený před třemi až pěti hodinami)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1-3 lžičky soli
Postup přípravy:
  1. Mouku smícháme s vodou a necháme hodinu až dvě odpočívat. Potom přidáme Lievito Madre, promísíme v robotu na první stupeň 2-4 minuty a necháme hodinu odpočívat.
  2. Po hodině přidáme olej a sůl a vymícháme v robotu 15-20 minut na stupeň 2-3. Dáme do mísy vymyzané olejem, přeložíme a necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách přeložíme, necháme opět kynout 30 minut a dáme do lednice.
  3. V lednici necháme 2-3 dny. Potom vyndáme, rozdělíme na tři díly a necháme v teple alepsoň hodinu kynout. Následně postupujeme už jako při přípravě jakékoli jiné pizzy.
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lokše by Romča

Lokše by Romča

Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Obrázek Francouzské brambory

Francouzské brambory

Obrázek Smažený celer s celerovou kaší

Smažený celer s celerovou kaší

Obrázek Ovocné tvarohové knedlíky

Ovocné tvarohové knedlíky

Obrázek Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Houbový guláš s petržekou - Strašín

Houbový guláš s petržekou - Strašín

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

TOPlist