Hledat

Placky z kysaného zelí

Potřebné přísady:
  • 1 sáček kysaného zelí
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 10 dkg slaniny nebo špeku
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka
  • 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Ze zelí vymačkáme vodu a na prkýnku překrájíme na drobné kousky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme zelí, kostičky slaniny (špeku) a cibule. Rozklepneme 3 celá vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Do směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a jemně posekanou petrželku a dobře zamícháme. Na dosti rozpáleném oleji pečeme zprudka dozlatova placičky velikosti lívanců (4-5 na pánev). Těsto je dosti husté, dáváme ho polévkovou lžící a rozprostřeme vidličkou. Z tohoto množství je asi 20 malých lívanečků.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Zapečené, smetanové kuřecí závitky se špenátem

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Zapečené masíčko se sýrem

Zapečené masíčko se sýrem

Obrázek Rychlá kuřecí ňamka

Rychlá kuřecí ňamka

Obrázek Kuře na paprice -  fofrovka

Kuře na paprice - fofrovka

Obrázek Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Obrázek Jogurtové lívance

Jogurtové lívance

Obrázek Knedlíky z brambor se švestkami

Knedlíky z brambor se švestkami

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

TOPlist