Hledat

Plecko pečené na španělský způsob

Potřebné přísady:
  • 2kg plec v celku
  • šťáva ze 2 citronů
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 300ml na podlití vody/vývaru
Postup přípravy:
  1. Toto masíčko se pomaloučku peče 5 hodin,ale jeho chuť opravdu stojí za to.
  2. Plec omyjeme, osušíme, prosolíme a potřeme ingred. Dáme uležet na 12 hodin, pečeme pomaličku 5 hod. 
Po upečení dáme maso odpočinout ještě před podáváním 30 minut. 
Přidáváme s opékaným bramborem, zeleninovým salátem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Obrázek Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Zeleninový salát s kuřecím masem - dietní

Obrázek Rafinované kuřecí řízky

Rafinované kuřecí řízky

Obrázek Čína ze sojového masa

Čína ze sojového masa

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Cuketová buchta s čabajkou a slaninou - rychlovka

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

TOPlist