Hledat

Plněný brioškový věnec

Potřebné přísady:
  • 500g pšeničné chlebové mouky plus na poprášení
  • 10g soli
  • 1,5 sáčku sušeného droždí (10 gramů)
  • 170 ml vlažného plnotučného mléka
  • 4 ks vejce plus 1ks na potření
  • 250g másla změklé a nasekané
  • 10 plátků sušené šunky
  • 4 bochánky mozzarelly po 125g
  • Hrstka bazalkových listů
  • 80g strouhaného parmazánu
Postup přípravy:
  1. Do pekárny dejte vejce, mléko a změklé máslo. Na to nasypeme na jednu stranu sůl a na druhou suché droždí. Zasypeme moukou a necháme hnětat.V pekárně na program těsto kynuté. Pokud máte robot můžete hnětat kratší dobu a poté vyjmete a necháte alespoň hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na obdélník o síle cca 1,5 cm. Poklademe šunkou a mozzarelou a zasypeme bazalkou.
  3. Od delší strany stáčíme do rolády. Podélně roládu rozkrojíme a zapleteme do copu. Cop o dvou pramenech jako vrchní patro vánočky. Zatočíme do věnce a položíme na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Přikryjeme potravinářskou folií nebo utěrkou a necháme kynout další hodinu.
  4. Troubu předehřejeme cca na 180 stupňů. Každý podle své trouby a potřeme vejcem a zasypeme parmazánem. Pečeme cca 25 minut a máme hotovo. Podáváme jak teplé tak studené jak kdo má chuť.
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

Obrázek Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

TOPlist