Hledat

Plněný copánek

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačka
  • 1/4 kostky droždí
  • 350 g hladká mouka
  • špetka soli

Náplň:

  • 6 ks jablka
  • 1 hrst ořechy
  • 1 hrst rozinky
  • cukr krupice dle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha strouhanky
  • trocha skořice
  • trocha máku
Postup přípravy:
  1. Šlehačku nalijeme do mísy, nadrobíme droždí, přisypeme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Potom těsto rozdělíme na čtyři díly.
  2. Každý rozválíme na plát a naplníme nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, strouhankou, skořicí a mákem. Stočíme vždy dvě zavinuté nohavice štrúdlu k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Afrika řezy

Afrika řezy

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Nepečený sen dle Karin

Nepečený sen dle Karin

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

Obrázek Míša řezy s mořskou solí

Míša řezy s mořskou solí

Obrázek Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Křehké sádlové koláčky - recept z roku 1936

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Dortíčky s jahodami

Dortíčky s jahodami

Obrázek Vláčný mrkvový perník

Vláčný mrkvový perník

Obrázek Křehké šátečky

Křehké šátečky

Obrázek Řepová mlsota by Romča

Řepová mlsota by Romča

TOPlist