Hledat

Plněný copánek

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačka
  • 1/4 kostky droždí
  • 350 g hladká mouka
  • špetka soli

Náplň:

  • 6 ks jablka
  • 1 hrst ořechy
  • 1 hrst rozinky
  • cukr krupice dle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha strouhanky
  • trocha skořice
  • trocha máku
Postup přípravy:
  1. Šlehačku nalijeme do mísy, nadrobíme droždí, přisypeme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Potom těsto rozdělíme na čtyři díly.
  2. Každý rozválíme na plát a naplníme nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, strouhankou, skořicí a mákem. Stočíme vždy dvě zavinuté nohavice štrúdlu k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marhuľové koláče

Marhuľové koláče

Obrázek Blesková bublanina

Blesková bublanina

Obrázek Medové koláče s makom

Medové koláče s makom

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Bublanina z palačinkového těsta

Bublanina z palačinkového těsta

Obrázek Tunel z Be Be sušenek

Tunel z Be Be sušenek

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Sušenky - Krásné ráno

Sušenky - Krásné ráno

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Zákusek Kafáč

Zákusek Kafáč

TOPlist