Hledat

Plněný copánek

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačka
  • 1/4 kostky droždí
  • 350 g hladká mouka
  • špetka soli

Náplň:

  • 6 ks jablka
  • 1 hrst ořechy
  • 1 hrst rozinky
  • cukr krupice dle chuti
  • 1 vanilkový cukr
  • trocha strouhanky
  • trocha skořice
  • trocha máku
Postup přípravy:
  1. Šlehačku nalijeme do mísy, nadrobíme droždí, přisypeme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet. Potom těsto rozdělíme na čtyři díly.
  2. Každý rozválíme na plát a naplníme nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, strouhankou, skořicí a mákem. Stočíme vždy dvě zavinuté nohavice štrúdlu k sobě. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 20 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Jablečný koláč s rumem

Jablečný koláč s rumem

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Obrázek Jahelník

Jahelník

Obrázek Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Borůvkové scones ze špaldy

Borůvkové scones ze špaldy

Obrázek Bláznivý koláč - výborný

Bláznivý koláč - výborný

Obrázek Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist