Hledat

Polévka z čerstvého špenátu s fazolemi a vejcem by Romča

Potřebné přísady:
  • čerstvý špenát - 4 hrsti omytých listů
  • cibule - 2 kusy
  • olivový olej
  • hrubá mořská sůl
  • vegeta - nejlépe domácí
  • brambory - 4 větší
  • vejce - 3 střední
  • mrkev - 3 velké
  • fazole bílé - 1 konzervu sterilovaných nebo si bokem uvaříme obdobné množství
  • mléko - půl litru cca
  • voda
Postup přípravy:
  1. Brambory, mrkev i cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev postrouháme a cibulku klasicky nadrobno. Špenát si omyjeme a necháme v cedníku.
  2. Do hrnce dáme olivový olej a na něm zpěníme cibulku. Kdo nemá olivový nahradí řepkovým. Na cibulku, hned jak je sklovatá, přidáme na kousky nakrájených brambory, postrouhanou mrkev a listy špenátu.
  3. Chvilku, asi tři až pět minutek, restujeme a posypeme domácí vegetou. Promícháme a zalijeme cca půl litrem vody a vaříme cca sedm až deset minut.
  4. Přelijeme do mixéru a mixujeme do hladka. Přelijeme zpět do kastrolu a přidáme mléko. Až přijde k varu rozklepneme do polévky vejce, přidáme fazole a necháme povařit. Nakonec podle chuti osolíme a podáváme.
  5. Dobrou chuť
Polévky
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek Zelňačka

Zelňačka

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Kuřecí vývar se strouhankovými knedlíčky

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Boršč

Boršč

Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

TOPlist