Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Polévka z medvědího česneku

Potřebné přísady:
  • 20 g másla
  • 1 menší cibule
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 střední brambory (cca 200 g)
  • 100 g medvědího česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova na něm opečeme cibuli nakrájenou na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a necháme bublat 10-12 minut do změknutí brambor.
  2. Listy česneku zbavíme stopek (fakt je tam nenechávejte, nebo se vám namotají na tyčák jako mě a ten se vám zadře:o)), omyjeme a vložíme do polévky. Necháme minutku zavadnout a pak polévku rozmixujeme na co nejhladší krém. Přidáme smetanu, asi minutu provaříme a ihned podáváme s krutony nebo pečivem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

TOPlist