Hledat

Polévka z medvědího česneku

Potřebné přísady:
  • 20 g másla
  • 1 menší cibule
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 střední brambory (cca 200 g)
  • 100 g medvědího česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova na něm opečeme cibuli nakrájenou na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a necháme bublat 10-12 minut do změknutí brambor.
  2. Listy česneku zbavíme stopek (fakt je tam nenechávejte, nebo se vám namotají na tyčák jako mě a ten se vám zadře:o)), omyjeme a vložíme do polévky. Necháme minutku zavadnout a pak polévku rozmixujeme na co nejhladší krém. Přidáme smetanu, asi minutu provaříme a ihned podáváme s krutony nebo pečivem.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Velikonoční perníčky s postupem na zdobení

Obrázek Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

Obrázek Posuch

Posuch

Obrázek Lívance

Lívance

Obrázek Pečený čaj z domácí pekárny

Pečený čaj z domácí pekárny

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Dýňová omáčka by Romča

Dýňová omáčka by Romča

TOPlist