Hledat

Pomazánka s dýní Hokkaido

Potřebné přísady:
  • 200 g očištěné dýně Hokkaido
  • 400 g tvarohového žervé/použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
  • 1 plátek másla cca 1cm silný
  • sůl podle potřeby
Postup přípravy:
  1. Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
  2. V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
  3. Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
  4. Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
  5. Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
  6. Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake z domácího smetanového krému

Cheesecake z domácího smetanového krému

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Americké lívance bez kynutí

Americké lívance bez kynutí

Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Smaženice

Smaženice

Obrázek  Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek La Sáně pro býložravce

La Sáně pro býložravce

TOPlist