Hledat

Pomazánka s dýní Hokkaido

Potřebné přísady:
  • 200 g očištěné dýně Hokkaido
  • 400 g tvarohového žervé/použila jsem domácí Lučinu ze dvou ½ kg jogurtů
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce Francouzské hrubozrnné hořčice
  • 1 plátek másla cca 1cm silný
  • sůl podle potřeby
Postup přípravy:
  1. Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
  2. V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
  3. Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
  4. Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
  5. Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
  6. Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

Obrázek Bramborové placky - Želnava

Bramborové placky - Želnava

Obrázek Dřevěné válečky na těsto

Dřevěné válečky na těsto

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Hrnkové lívance od Mirky

Hrnkové lívance od Mirky

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Salát s krevetami by Romča

Salát s krevetami by Romča

Obrázek Renovace starého okna by Romča

Renovace starého okna by Romča

Obrázek Kokosovo ovesné sušenky

Kokosovo ovesné sušenky

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

TOPlist