Hledat

Pomazánka z pečeného česneku

Potřebné přísady:
  • 2 palice česneku
  • 120-150 g žervé (lučiny nebo domácí jogurtové pomazánky)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • sušený tymián
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
  2. Česnek horzintálně přepůlíme a každou půlku položíme na alobal řezem nahoru. Osolíme, opeptříme, zakápneme asi půl lžící oleje, zabalíme do balíčku (každou půlku česneku zvlášť) a vložíme do trouby na cca 60 minut.
  3. Česnek necháme vychladnout, vybalíme z alobalu a jednotlivé stroužky vydloubneme ven a rozetřeme na prkýnku nožem na kašičku - případné tuhé části odstraníme.
  4. Rozetřený česnek smícháme s žervé a lžičkou tymiánu a podáváme s opečenou bagetkou, toastem nebo vekou.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí droždí z brambor

Domácí droždí z brambor

Obrázek Langoše

Langoše

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

Obrázek Bramborové placky - Želnava

Bramborové placky - Želnava

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Obrázek Coleslaw

Coleslaw

Obrázek Knedlík vařený v páře

Knedlík vařený v páře

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Máslové sušenky s kardamomem

Máslové sušenky s kardamomem

TOPlist