Hledat

Pomazánka z pečeného česneku

Potřebné přísady:
  • 2 palice česneku
  • 120-150 g žervé (lučiny nebo domácí jogurtové pomazánky)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • sušený tymián
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
  2. Česnek horzintálně přepůlíme a každou půlku položíme na alobal řezem nahoru. Osolíme, opeptříme, zakápneme asi půl lžící oleje, zabalíme do balíčku (každou půlku česneku zvlášť) a vložíme do trouby na cca 60 minut.
  3. Česnek necháme vychladnout, vybalíme z alobalu a jednotlivé stroužky vydloubneme ven a rozetřeme na prkýnku nožem na kašičku - případné tuhé části odstraníme.
  4. Rozetřený česnek smícháme s žervé a lžičkou tymiánu a podáváme s opečenou bagetkou, toastem nebo vekou.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Obrázek Dort půlitr - fotopostup

Dort půlitr - fotopostup

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Malinový sirup

Malinový sirup

Obrázek Banánovo jahodový crumble

Banánovo jahodový crumble

Obrázek Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Obrázek Smetanovo-pikaová zmrzlina

Smetanovo-pikaová zmrzlina

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

TOPlist